Celebrul scriitor Mario Vargas Llosa vine la Cluj

Reactualizat la:
Celebrul scriitor Mario Vargas Llosa vine la Cluj
Laureatul Premiului Nobel pentru Literatura Mario Vargas Llosa se va afla timp de trei zile la Cluj-Napoca, între 19 şi 22 mai, cu prilejul conferirii titlului de Doctor Hororis Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai” şi al spectacolului-eveniment cu piesa “O mie şi una de nopţi”, la Teatrul Naţional “Lucian Blaga”.

Textul pentru scenă, adaptat de Mario Vargas Llosa după fermecătoarele poveşti ale Şeherezadei, a fost tradus în limba română de Luminiţa Răuţ. Spectacolul complex şunic este pus în scenă la Naţionalul clujean de regizoarea Andreea Iacob, care i-a distribuit în rolurile principale pe actorii Ramona Dumitrean şi Matei Rotaru.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Hororis Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca se va desfăşura, luni, 20 mai, în Aula Magna şi va fi deschisă de rectorul UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, a precizat, marţi, pentru Agerpres, decanul Facultăţii de Litere, prof. univ. dr Corin Braga. Laudatio va fi rostit de decanul Facultăţii de Litere, instituţie care a propus conferirea titlului.

Discursul de recepţie al prestigiosului laureat Nobel Mario Vargas Llosa este aşteptat cu un interes cu totul deosebit de reprezentanţii mediului academic clujean. La ceremonia de la UBB vor participa, de asemenea, ambasadorul Republicii Peru la Bucureşti, Jose Antonio Arrospide del Busto, şi directorul Institutului Cervantes din Capitală, Juan Carlos Vidal.

Marţi, 21 mai, la Facultatea de Litere, Mario Vargas Llosa va dialoga, în faţa publicului, cu Gabriel Liiceanu, conversaţia fiind intitulată “Am putea trăi fără să evadăm în ficţiune?”

Scriitorului Mario Vargas Llosa, care s-a născut în 1936 la Arequipa şi a copilărit în Bolivia, i-a fost conferit Premiul Nobel pentru Literatură pentru “cartografierea structurilor puterii”. În 2005, Mario Vargas Llosa a venit pentru a doua oară România, prima vizită fiind în 1995. El a participat la lansarea a două dintre romanele sale şi a vernisat o expoziţie de fotografii realizate de fiica sa, Morgana. Uniunea Scriitorilor i-a decernat Premiul “Ovidius 2005” pentru “valoarea operei literare şi contribuţia la afirmarea libertăţii de expresie şi a toleranţei interetnice”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !