Celule stem, recoltate în cazul a 36% din naşteri

Celule stem, recoltate în cazul a 36% din naşteri
ARAD – Statistica este valabilă pentru naşterile înregistrate la Spitalul Clinic „Genesys” din Arad.

44 de nou-născuţi au venit pe lume la Clinica „Genesys” din Arad, în cele cinci luni care au trecut de la deschiderea spitalului până în prezent. Cei mai mulţi dintre bebeluşi sunt băieţi – 27 -, iar 17 sunt fetiţe. Majoritatea naşterilor au fost cezariene, iar aproximativ 40% pe cale naturală.

„Toate mămicile care au născut la noi au plecat acasă mulţumite – atât de condiţiile hoteliere, cât şi de modul în care au fost tratate aici. Noi le asigurăm absolut totul, atât mamei, cât şi copilului: pijama, şlapi, periuţă de dinţi, scutece, hăinuţe sterile pentru nou născut etc. Perioada standard de internare este relativ scurtă – patru zile – astfel încât integrarea în familie să fie cât mai rapidă” – explică dr. Angela Cionca, director medical al Clinicii „Genesys”.

Saloanele destinate lăuzelor au maximum două paturi, unul dintre ele putând fi folosit chiar de către proaspătul tătic! El poate sta internat, alături de soţia sa şi de bebeluşul nou-născut, în cele câteva zile ulterioare naşterii. De asemenea, dacă familia doreşte, clinica asigură înregistrarea video a naşterii,  oferind, la externare, un DVD cu întregul eveniment.

A altă facilitate de care pot beneficia femeile care aleg să nască la „Genesys” este recoltarea de celule stem. „Avem încheiate, în acest sens, acorduri de colaborare cu trei firme din Bucureşti, Cluj, respectiv Polonia. Şi cereri am avut destul de multe, 16 din cele 44 de mămici (36% – n.r.) solicitând recoltarea de celule stem” – spune dr. Angela Cionca.

O naştere la „Genesys” costă 690 de euro (tarif nepreferenţial, cu medicul de gardă), sau 990 de euro (în cazul în care e solicitat un anumit medic).

Fertilizare in vitro

La „Genesys” se pot face şi investigaţiile medicale premergătoare fertilizării in vitro. Clinica arădeană colaborează, pe această linie, cu Institutul Kaali din Szeged. Arădencele care se adresează Clinicii „Genesys” vor fi programate mult mai rapid, direct de medicii de aici, la spitalul maghiar.

JA-D.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !