Centre pentru adulţi

Centre pentru adulţi
Uniunea Europeană şi autorităţile locale vor investi în persoanele adulte cu disabilităţi peste un milion de euro.

Până pe 29 mai 2007, în Arad se vor înfiinţa două centre destinate adulţilor cu disabilităţi. Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, este vorba de construirea unor locuinţe pentru aceste persoane, precum şi de înfiinţarea unui centru de integare prin terapie ocupaţională.

Beneficiarii locuinţelor vor fi 20, dintre care 15 sunt instituţionalizaţi în prezent în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Lipova iar celelalţi 5 în Centrul de la Tămad. Cele două proiecte sunt finanţate printr-un Program Phare privind reforma instituţională în sectorul protecţiei persoanelor cu disabilităţi.

„Centrul de integrare prin terapie ocupaţională este un serviciu social specializat, de tip rezidenţial, care va asigura beneficiarilor pe lângă serviciile de cazare şi masă, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, consiliere individuală şi de grup, activităţi de terapie ocupaţională şi activităţi de recreere şi socializare.

De acest centru vor beneficia 20 de persoane ce provin din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă de la Tămad”, declară Edita Iuhasz, directorul DGASPC. Valoarea celor două proiecte se ridică la peste un milion de euro, în ambele cazuri contribuţia Uniunii Europene se ridică la peste 89%, restul banilor provenind de la Consiliul Judeţean.

 

FACT BOX

Reformă în sistemul de protecţie

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului intenţionează să demareze un proces de reformă în sistemul de protecţie pentru persoanele cu disabilităţi în concordanţă cu strategia naţională privind protecţia specială şi integrarea socială a acestora.”

Diana Rotar0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !