Centru recreational la Lipova

De Dorin Ocneriu
Festivitatea de inaugurare Foto Dorin Ocneriu
Festivitatea de inaugurare Foto Dorin Ocneriu
Lipova – model pentru Arad în ce priveşte reconversia spaţiilor militare.

LIPOVA. Miercuri a fost tăiată panglica noului Centru Recreaţional Orăşenesc din Lipova. Este vorba de fosta Casă a Armatei din al doilea oraş al judeţului, imobil preluat de Consiliul Local de la Ministerul Apărării în anul 2007 într-o stare avansată de degradare şi acum renovat complet cu fonduri europene. Clădirea are o sală de spectacole de 150 de locuri, două cluburi, sală multimedia, bibliotecă, grup sanitar, terasă şi alte spaţii cu destinaţie culturală, de recreere şi de agrement.

După o scurtă informare cu privire la destinaţia obiectivului şi la efortul de aducere a lui în circuitul civil şi de modernizare, a avut loc tăierea panglicii şi slujba de sfinţire a localului, urmată de vizitarea spaţiilor proaspăt amenajate.

La ceremonia de inaugurare a Centrului au participat prefectul Cosmin Pribac, deputaţii Dorel Căprar şi Flavius Măduţa, consilierii judeţeni Damian Vasilică, Ioan Micle, Cornel Lucaci şi Ioan Gligor, comandantul garnizoanei Lipova lt.col. Daniel Novac, protopopul Crinel-Ioan Onea, pr. paroh. Ioan Rus, consilieri locali, directori de instituţii din oraş şi numeroşi cetăţeni, printre care militari activi şi în rezervă, pentru care acest local are o însemnătate aparte.

„Centrul va deservi cetăţenii oraşului Lipova, tineri sau vârstnici, care vor găsi aici un spaţiu adecvat pentru petrecerea timpului liber, pentru lectură, informare şi vizionare la TV sau în direct a diferitelor spectacole cultural-artistice. Garanţia calităţii activităţilor este dată de renumele directorului acestui lăcaş de cultură, îndrăgitul solist Tinu Vereşezan”, a declarat în faţa asistenţei primarul Lipovei, ing. Mircea Jichici.

Iată cum, prin buna înţelegere dintre armată şi administraţia locală, spaţiile cu destinaţie militară pot deveni obiective edilitare moderne şi atractive. Cetatea Aradului aşteaptă o astfel de colaborare, pentru a deveni cât mai curând o destinaţie turistică de primă însemnătate în vestul ţării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !