Centrul Cultural Județean a dat banii pe finanțări nerambursabile

De Eugen Rogojan
1Comentariu
Centrul Cultural Județean a dat banii pe finanțări nerambursabile
Sesiunea de finanțări nerambursabile a Centrului Cultural Județean Arad și-a găsit proiectele câștigătoare.

63 de proiecte au fost depuse spre finanțare în Sesiunea I de finanțări nerambursabile organizată de Centrul Cultural Județean Arad. Au existat șase linii de finanțare, fondul total fiind de 900 de mii de lei. Din cele 63 de proiecte depuse, doar 47 au respectat toate condițiile, primind și banii ceruți – sau măcar o parte.

La secțiunea Educație și Sănătate au fost disponibilă suma de 40 de mii de lei, aceasta fiind dată pentru zece proiecte, cel mai mare fiind al Universității de Vest „Vasile Goldiș” – Rolul Educației în Sănătatea populației din județul Arad – școală de vară pentru învățarea unor metode de medicină tradiționale și de recuperare. La producții editoriale, din cei 20 de mii de lei disponibili, au fost alocați 11 mii de lei pentru editarea volumelor „India văzută prin ochii unui biolog” și a volumului de poezii în maghiară „Csigabiga, eg a hazad”.

Cultură, tineret și turism

Linia de finanțare Cultură tradițională a atras opt proiecte, din care patru au primit finanțare. Astfel, din bugetul de 40 de mii de lei, s-au alocat 32 de mii, cea mai mare finanțare primind-o proiectul „CantArad la festiVAL – Participarea Corului CantArad la Festivalul Internațional de Muzică Corală Liviu Borlan de la Baia Mare”, finanțat cu 9.500 de lei. Tineretul a atras și el 20 de proiecte, din care 15 au primit și finanțare. În total, 60 de mii de lei au fost alocați către proiecte ce vizează tineretul județului Arad. Cel mai bine finanțat a fost „Arad Open Air Winter Edition”, proiect depus de Asociația City Guide, care a primit șapte mii de lei din cei 44 de mii ceruți. Și la Turism și protecția mediului au fost depuse șase proiecte, unul singur fiind refuzat, pe motiv că au fost depuse unele acte greșite, sau altele nu au fost depuse deloc. În cazul acestei linii de finanțare, s-au alocat toți cei 40 de mii de lei disponibili, toate cele cinci proiecte finanțate primind câte opt mii de lei.

Cei mai mulți bani

Cea mai bănoasă linie de finanțare a fost Promovarea sportului de performanță, acolo unde cluburile și asociațiile sportive s-au bătut pe 700 de mii de lei, din care au fost alocate 630 de mii, către 11 proiecte. Printre cele 11 proiecte finanțate se regăsesc „Turneul Internațional de tenis – Trofeul Ilie Năstase Arad”, depus de Club Sportiv Tenis Fan Arad și finanțat cu o sută de mii de lei, dar și „Fotbalul, identitatea județului Arad, în continuă dezvoltare”, depus de Asociația Județeană de Fotbal Arad și finanțat cu 230 de mii de lei. Două dintre proiectele depuse au fost respinse pe motiv că data de începere a proiectului era anterioară datei de finalizare a sesiunii, iar alte trei proiecte au fost respinse pe motiv că entitatea care le-a depus nu se încadra în metodologie.

Banii rămași

Pentru o eventuală sesiune a doua, au rămas disponibili 30 de mi de lei pentru linia de finanțare Promovarea sportului de performanță, 9 mii de lei pentru Producții editoriale și 8 mii de lei pentru Cultură tradițională.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor