Centrul Cultural Judeţean îşi caută director

De Alin Gherasim
2Comentarii
Centrul Cultural Judeţean îşi caută director
CJA organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de director al Centrului Cultural Judeţean Arad, criteriile de selecţie fiind… interesante.

La două luni distanţă de la momentul în care Doru Sinaci şi-a dat demisia din fruntea Centrului Cultural Judeţean Arad şi la numai câteva zile de la numirea lui Ionel Bulbuc în funcţia de director interimar, Consiliul Judeţean Arad anunţă organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de conducere. Potrivit calendarului de concurs, dosarele de candidatură şi proiectele de management pot fi depuse până în data de 21 noiembrie. Apoi, în data de 22 noiembrie, va fi făcută selecţia dosarelor, iar până în 5 decembrie analiza proiectelor de management. În perioada 6-8 decembrie, candidaţii vor fi chemaţi să îşi susţină, în cadrul unui interviu, proiectele de management, iar după trei zile, timp în care candidaţii vor afla rezultatele provizorii şi vor putea depune contestaşii, va fi făcut public rezultatul final al concursului. Practic, până la mijlocul lunii decembrie, vom afla numele noului director al Centrului Cultural Judeţean Arad.

Criteriile de selecţie

În cadrul anunţului de concurs, CJA a făcut publică şi lista de criterii pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidaţi. Ceea ce atrage atenţia, în mod frapant, este faptul că persoanele care vor să devină directorii unei instituţii de cultură cu un buget destul de mare nu trebuie să aibă habar despre conducerea unei instituţii. Candidaţii nu trebuie să aibă cunoştinţe de management. În schimb, viitorul director poate să fie… artist. Nu o spunem noi, ci o spun cei care organizează concursul. Ori, dacă nu este artist, poate fi specialist în comunicare. Cei de la CJA consideră că o persoană care vorbeşte bine poate oricând să administreze un buget de multe milioane de lei. Dar să vedem exact care sunt condiţiile referitoare la educaţie pe care trebuie să le îndeplinească cei care aspiră la titlul de director al CCJA: „studii superioare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul de referinţă ştiinţe umaniste şi arte, ramura de ştiinţă arte sau domeniul de referinţă ştiinţe sociale, ramura de ştiinţă ştiinţe ale comunicării sau administrative”.

Buget de milioane

Pentru a veni în ajutorul posibililor candidaţi, pentru ca aceştia să îşi întocmească proiectul de management, cei de la CJA au publicat şi bugetele din ultimii ani ale Centrului Cultural Judeţean Arad. În anul 2014, instituţia a avut un buget de 10,3 milioane de lei, în 2015 au fost disponibili 9,9 milioane de lei, iar în 2016 bugetul centrului a fost de 7 milioane de lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor