Centrul, sub bombardament!

De Valentin Goran
Reactualizat la:
8Comentarii
Centrul, sub bombardament!
© FOTO: Valentin Goran
Muncitori, lopeți, excavatoare și trei societăți diferite pe Bulevardul Revoluţiei. Fără informare publică prealabilă, desigur!

Nu mai puțin de trei lucrări diferite s-au intersectat joi, 31 august, în aceeași zonă, respectiv Bulevardul Revoluției colț cu Crișan. A fost vorba de trei societăți diferite care au acţionat în același perimetru. Fără să-i anunţe cumva pe locuitorii zonei.
Prima companie – Delgaz Grid (fosta E-On) a contractat o firmă care a spart asfaltul la intersecția Bulevardului Revoluției cu Crișan. La nici doi metri distanță, adică pe trotuarul de pe Bulevardul Revoluției, partea dreaptă sens de mers înspre Primărie, au intervenit muncitorii contractaţi de compania RCS & RDS în cadrul megalucrării de introducere în subteran a cablurilor. În fine, ultima societate din zonă este cea contractată de Municipalitate pentru a reabilita Alea Alibac, cea din dreptul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură. Niciunul dintre şantiere nu a beneficiat din câte ştim noi de informare publică prealabilă, aşa că arădenii s-au trezit bombardaţi de… muncitori, şanţuri, gropi pe trotuare şi şosea, neavând posibilitatea de a ieşi pe stradă cu maşina. Totul, dublat desigur de o tonă de zgomot.

Branșamentele de gaz din centru

Pentru cititorii noștri am cerut explicații reprezentanților Delgaz Grid (fosta E-On) cu privire la lucrarea de pe Corso. „Compania Delgaz Grid a demarat joi, 31 august a.c., cuplarea noilor conducte de gaze naturale de pe Bulevardul General Dragalina, Bulevardul Vasile Milea şi Strada Nicolae Grigorescu. Lucrările fac parte dintr-un amplu proiect de investiţii, care a constat în înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale pe o lungime de circa 1,2 kilometri, în valoare estimată de circa 1 milion de lei. În acest scop, compania a demarat lucrări de pregătire necesare, care presupun intervenţia punctuală pe strada Nicolae Grigorescu în intersecţia cu Bulevardul Vasile Milea, precum şi pe strada Crişan, în apropierea intersecţiei cu Bulevardul Revoluţiei. Compania atrage atenţia că traficul în aceste zone este parţial restricţionat pe perioada desfăşurării lucrărilor care se estimează că vor fi finalizate, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Adela Botan, purtătorul de cuvânt al Delgaz Grid.

Fără cabluri pe stâlpi pe Corso

În ceea ce privește lucrarea celor de la RCS & RDS, nu putem decât să ne bucurăm că s-a ales varianta cea mai bună, adică să fie scoase pavajele, făcută groapa, băgate cablurile și repuse piesele din trotuar înapoi, decât să fie spart carosabilul care încă se prezintă bine. Cel mai bun lucru din această ecuație este că de acum nu vom mai vedea zeci de cabluri fluturate pe stâlpi. Compania a uitat însă să facă public că intervine pe trotuarul de pe centru şi nu şi-a luat nici măsuri de protecţie la lucrare, accesul pietonilor fucându-se printre utilaje şi muncitori, aşa că ieri a fost haos iar riscul de accidente chiar grave a fost prezent pe tot parcursul zilei. Nu a lipsit mult ca escavatorul care scotea dalele din pavaj să izbească şi câţiva trecători care nu aveau niciun alt traseu de urmat decât cel ilegal: şoseaua plină ochi de maşini. În ce privește lucrarea de reabilitare a Aleii Alibac, lucrurile sunt foarte simple: carosabilul a fost frezat, muncitorii lucrează la trotuare și accese, urmând ca toate capacele de canal să fie ridicate la cotă, bordurile să fie montate și așezate cele două straturi de covor asfaltic. Nici la această lucrare nu s-a gândit nimeni să o anunţe pentru a elimina pe cât posibil disconfortul arădenilor, care s-au trezit joi cu maşinile sechestrate între blocuri sau în curţile imobilelor vechi.

Fără respect pentru arădeni

Niciuna dintre cele trei companii care au executat joi lucrări pe bulevard nu s-a obosit să îi informeze pe arădeni că aici vor demara un amplu şantier. Nici Primăria nu a făcut acest demers în locul firmelor, aşa că arădenii s-au trezit sfidaţi de toţi. În atare condiţii, joi, la orele amiezii, pe Bulevardul Revoluţiei iritarea atinsese cote maxime iar claxoanele au devenit regine peste centrul oraşului.

GALERIE FOTO8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor