Cer preţuri piperate pentru Primărie

10Comentarii
Cer preţuri piperate pentru Primărie
ARAD – Proprietarii de imobile aflate pe lista monumentelor protejate cer de la Primărie sume imense pentru acestea.

Încercarea moarte n-are. Probabil aceasta este zicala pe care merg proprietarii de imobile aflate pe lista monumentelor protejate din Arad. Sunt decişi să-şi vândă casele şi dacă pot să încaseze pe ele sume imense de la Primărie (primul potenţial client la care sunt obligaţi să le facă oferta pe lege), de ne nu?! Dacă Primăria, în virtutea dreptului de preemţiune, are de gând să plătească pentru un apartament cu o cameră, o bucătărie şi un wc,  80.000 de euro, de pildă, atunci totul e în regulă. Dacă nu, după refuzul Primăriei, pot merge mai departe în căutarea unor clienţi cu bani.

Nu, pentru şase imobile

Joi, consilierii municipali sunt chemaţi, din nou, să voteze pentru neexercitarea dreptului de preemţiune asupra unor imobile – monument istoric – situate în municipiu, imobile care se vor vândute, unele, la sume colosale. Este vorba de imobilul situat pe strada Blajului nr.3 (135 mp), pentru care proprietarii cer 150.000 euro, un imobil din Palatul Neumann (B-dul Revoluţiei nr.78), compus dintr-o cameră, o bucătărie şi o toaletă  (în suprafaţă de 87 mp), pentru care s-a cerut 80.000 euro, un alt apartament în Palatul Neumann, tot de 80.000 euro, compus din o cameră, bucătărie, WC (64 mp), un ultim apartament în acelaşi palat, compus din o cameră, hol, baie, balcon (în suprafaţă de 119 mp), pentru care proprietarul cere, surprinzător, doar 22.000 euro. Rămâne, în acest caz, de văzut de ce Primăria l-a refuzat. La acestea se adaugă o casă cu două camere pe strada Meţianu, în suprafaţă de 225 mp, pentru care se speră să se obţină 85.000 euro, şi încă o casă cu o cameră pe strada Mihai Eminescu (42 mp), la preţ de 25.000 euro.

Zeci de refuzuri

Primăria şi CLM Arad nu sunt la primele refuzuri în masă la achiziţionarea de imobile declarate monument istoric. Cu excepţia unor clădiri cu greutate pentru istoria Aradului, aşa cum este cazul clădirii Preparandiei sau a Turnului de Apă, mai marii Aradului au refuzat tot ce e de vânzare în oraş. Refuzurile sunt de găsit pe fiecare ordine de zi a şedinţelor CLM.

JA-.A.B.D.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor