Cerc vicios la Spitalul Judeţean

16Comentarii
Cerc vicios la Spitalul Judeţean
ARAD – Patronul firmei „ SC Gil Trans SRL” acuză conducerea Judeţeanului de rea credinţă în plata datoriilor restante.

Situaţia încordată dintre conducerea Judeţeanului şi firma care a prestat servicii de curăţenie şi care încă are un contract pe spălătorie nu este nouă.

Patronul firmei, Gheorghe Ghilinţă, are de încasat din partea spitalului circa 20 miliarde lei vechi din care aproape patru miliarde reprezintă doar penalităţi. Au fost date nouă sentinţe toate în favoarea firmei „Gil Trans ”dar care nu sunt executate efectiv din cauza lipsei banilor din bugetul spitalului. Victimele sigure sunt fostele angajate ale firmei de curăţenie, care au fost şi la redacţie, pentru care plata restantă a salariilor pe patru luni le-ar scoate din colapsul financiar în care au ajuns. Ele acuză patronul că nu vrea să le plătească, acesta arată spre conducerea spitalului care refuză să-şi achite datoriile. La rândul ei conducerea unităţii spitaliceşti susţine cu nu are bani şi arată mai sus, iar la final rămâne criza financiară a ţării singura vinovată.

Bani sunt, dar e rea credinţă

Patronul Ghilinţă îl acuză pe directorului Bogdan Totolici, directorul Judeţeanului „Eu susţin că sunt bani suficienţi, e vorba doar de rea credinţă şi de refuzul de a plăti un serviciu efectuat. Am făcut sesizări la Curtea de Conturi, la Ministerul Sănătăţii, la Direcţia de Sănătate Publică, nimeni nu mi-a dat nici un răspuns la obiect, nimeni nu a făcut nici o verificare. Nu înţeleg de ce preferă să se acumuleze penalităţi la sumele restante, circa 20 milioane pe zi, în loc să încerce să scape de ele. Am negociat şi o reeşalonare a datoriilor dar nu este respectată nici aceasta. Pe de altă parte sunt plătiţi la zi tot personalul angajat al Spitalului şi firma care asigură mâncarea şi cea care a preluat contractul de curăţenie.” Mai mult, patronul Ghilinţă îl acuză pe directorul spitalului de încheierea unor contracte discutabile în special cu firma prestatoare de servicii de catering (asigură masa bolnavilor).

Nu am bani suficienţi

Bogdan Totolici, directorul Spitalului Judeţean declară „Nu neg datoriile faţă de firma SC GIL Trans SRL, dar nu avem bani. Avem în schimb datorii din anul 2007, 2008, 2009. Nu ştiu cum vor reuşi să le plătim pe toate. Nu sunt bani suficienţi. Poate prin trecerea în subordinea Consiliului Judeţean se va remedia şi această problemă financiară.” Până în acest moment a fost plătită din totalul datoriilor suma de un miliard lei vechi, sumă folosită pentru achitarea creanţelor la Finanţe, conform declaraţiilor lui Ghilinţă.

 

Contractul dintre SC Gil Trans SRL pentru servicii de curăţenie a expirat la finele anului trecut. Firma mai are un contract pentru spălătorie valabil până în anul 2011. Parte din femeile care au lucrat la curăţenie au devenit angajatele noii firme de curăţenie. Datoriile spitalului sunt pentru ambele servicii prestate de firma lui Gheorghe Ghilinţă.

A.B.D.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor