Cere 7 milioane euro pentru spitale

De D.S.
8Comentarii
Cere 7 milioane euro pentru spitale
Senatorul USR Arad, Adrian Wiener, a depus amendamente pentru investiții în spitalele din Arad.

Senatorul USR, Adrian Wiener, a depus o serie de amendamente la bugetul național pentru investiții în domeniul medical arădean. Mai exact, senatorul s-a consultat cu aparatul administrativ al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a participat la discuția cu reprezentanții Consiliului Județean, și ca atare a venit cu amendamente ce vor aduce 31 milioane de lei în spitalele din Arad. Asta, dacă parlamentarii majorității parlamentare PSD – ALDE sunt de acord cu propunerile USR-istului.

Din totalul de 31.217.000 lei solicitați Ministerului Sănătății pe anul acesta, suma de 22.698.000 lei vor fi investiți în aparatură medicală, iar 8.519.000 lei în reparații capitale. La aparatură este menționat inclusiv RMN-ul pentru care licitația este încă în curs, dar și multe alte necesități cum ar fi ecografe, angiografe, monitoare, digitizor, gastroscop.

Condițiile hoteliere și dotarea cu aparatură a Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este total inadecvată existând riscuri și vulnerabilități la adresa vieții pacienților – se precizează în motivația doctorului arădean. În ceea ce privește lucrările de reparații și construcție, necesarul de finanțare pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad în anul 2017 este în cuantum de 8,5 milioane lei. Suma solicitată cuprinde investiții în reparații la Secția Obstetrică Ginecologie, Neonatologie, la Psihiatrie, la Municipal. Bani sunt solicitați și pentru proiecte tehnice, studii de fezabilitate sau DALI-uri la clădirile ce aparțin Spitalului Județean.

Buget diminuat

„Amendamentele depuse de mine se referă la definirea în bugetul de investiţii al Ministerului Sănătății a fondurilor necesare pentru aparatura esențială și reparatii capitale la Spitalul Judetean Arad. Ministerul nu s-a implicat aproape deloc în ultimii ani în dotarea și creșterea calităţii spaţiilor hoteliere ale Spitalului. Nici Primăria Municipiului nu a înțeles că nu există un obiectiv de investiții mai important în Arad decât Spitalul, implicarea fiind marginală. În ciuda optimismului parlamentarilor PSD Arad și „cauzelor nobile” pe care și le-au asumat, bugetul de investiții al Ministerului este cu 44% mai mic decât cel din 2016. Va fi un an secetos din păcate, nu doar pentru Sănătate. Transferurile din TVA de la bugetul Central spre Primării şi Consilii Judeţene scad cu 600 milioane lei. Nu există bugetați nici măcar banii pentru studiile de fezabilitate pentru cele trei Spitale Regionale co-finanţate din fonduri europene”, subliniază parlamentarul USR Arad.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor