Cere intervenția ministrului justiției pentru Monument

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
4Comentarii
Cere intervenția ministrului justiției pentru Monument
Președintele ARCD consideră că ministrul justiției ar trebui să îl oblige pe sculptorul Florian Codre să aducă monumentul la Arad.

ARAD. Samuel Caba, președintele Asociației Pentru Reformă Civică și Democrație din Arad i-a solicitat printr-o scrisoare ministrului Justiției, Tudorel Toader, să se implice direct în respectarea legii în cazul Monumentului Marii Uniri de la Arad.

„V-am adresat aceste rânduri solicitându-vă ca în autoritatea funcției dumneavoastră de ministru al Justiției să dispuneți respectarea legii (și) de către dl. sculptor Florian Codre. Chiar dacă timpul nu ne va mai permite ca până la 1 decembrie 2018 acest monument să fie instalat, bucuria arădenilor ar fi și să-l vadă adus la Arad. Pentru că sunteți un profesionist în științe juridice și un om adevărat, vă respectăm și avem încredere în intenția dumneavoastră în spiritul legii pentru respectarea ei”, a scris președintele Asociației Pentru Reformă Civică și Democrație.

Samuel Caba arată situația în care se află Aradul în anul Centenar: „Deși monumentul a fost plătit integral de către Ministerul Culturii, sculptorul refuză să îl aducă. Ministerul Culturii l-a acționat în judecată pe sculptorul Florian Codre în trei dosare, respectiv: în 2013 la Tribunalul București, încheiat prin sentința civilă nr. 26135/3-2013 unde câștig la cauză are Ministerul Culturii; în 2015 prin sentința civilă în dosarul nr. 1225/22.10.2015, sentință cu titlu executoriu (definitivă) ce îl obligă pe sculptorul Florian Codre să aducă Monumentul Marii Uniri de la 1918 la Arad (Mun. Arad fiind beneficiarul monumentului) și dosarul de la Tribunalul București cu nr. 24287/299-2018. Cu toate aceste sentințe clare, sculptorul Florian Codre sfidează legea și astfel cetățenii Municipiului Arad vor fi văduviți, pe 1 Decembrie 2018, de Ziua Națională a României, să se bucure în anul centenar al Marii Uniri, de acest monument, repet achitat integral în avans din banul public”.

Libertăți și lege

În acest context, președintele Asociației Pentru Reformă Civică și Democrație și-a pus fireasca întrebare „dacă sculptorul Florian Codre cunoaște art. 16 din Constituția României care la aliniatul 2 arată că nimeni nu este mai presus de lege. Asociația Pentru Reformă Civică și Democrație are ca scop principal respectarea drepturilor și libertăților cetățeanului și îmbunătățirea vieții materiale și spirituale ale acestora, implicându-ne direct în viața publică a societății românești pentru a reda speranța românilor, încrederea în ei înșiși, în oficialități, în investițiile de drept ale statului și în Dumnezeu, pentru a reconstrui o Românie democrată și frumoasă”.

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor