Cere un hectar de teren de la Vladimirescu

De Alin Gherasim
Cere un hectar de teren de la Vladimirescu
Consiliul Judeţean Arad a descoperit că peste 10.000 de metri pătraţi de teren care îi aparţine a fost întabulat de Primăria Vladimirescu.

Peste 10.000 de metri pătraţi de teren, adică peste un hectar, ar urma să treacă din patrimoniul primăriei Vladimirescu în cel al Consiliului Judeţean Arad. Instituţia judeţeană a făcut măsurători şi a descoperit că 10.773 de metri pătraţi de teren care este, de drept, al CJA a fost întabulat de către primăria Vladimirescu. Iar acum acel teren este necesar pentru modernizarea drumului judeţean 709 G. Drept urmare, Consiliul Judeţean cere acum ca terenul respectiv să fie trecut din patrimoniul comunei de lângă municipiu în cel al instituţiei judeţene. „În vederea realizării unor lucrări de modernizare la DJ 709G, la momentul depunerii la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Arad a planului topografic întocmit în vederea obținerii autorizației de începere a lucrărilor, au fost constatate mai multe suprapuneri parțiale ale DJ 709G. Imobilele care fac obiectul suprapunerilor se regăsesc pe raza UAT Vladimirescu, între km 0+000 – km 3+500, având o suprafață totală de 10.773 mp și sunt înscrise în evidențele de cadastru și publicitate imobiliară în patrimoniul Comunei Vladimirescu. Față de cele de mai sus, în vederea reglementării situației juridice a terenului aferent DJ 709G, propunem aprobarea solicitării către Consiliul Local al comunei Vladimirescu de trecere din patrimoniul Comunei Vladimirescu în patrimoniul public al Judeţului Arad, a parcelelor de teren evidențiate în anexa la proiectul de hotărâre”, se arată într-un proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor judeţeni.

Urmează proceduri

Dacă acest proiect de hotărâre va fi adoptat, urmează ca şi Primăria Vladimirescu să întocmească un nou proiect prin care să cedeze respectiva suprafaţă de teren în favoarea Consiliului Judeţean. De abia după ce Consiliul Local Vladimirescu va adopta respectiva hotărâre se vor putea efectua modificările în Cartea Funciară.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !