Cererea de intrare a clubului de fotbal Universitatea Cluj in insolventa a fost respinsa

Cererea de intrare a clubului de fotbal Universitatea Cluj in insolventa a fost respinsa
Judecătorii Tribunalului Comercial Cluj au respins, luni seara, solicitarea administratorului Ioan Mărginean, acţionarul majoritar formal al clubului de fotbal Universitatea, de intrare în insolvenţă.

Tribunalul Cluj Comercial a înregistrat, la 3 ianuarie, dosarul înaintat de clubul condus de Ioan Mărginean privind începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA, societatea care administrează gruparea din Liga I.

La dezbaterea solicitării, de luni 7 ianuarie, petentul nu a fost prezent. Au fost însă de faţă reprezentanţii acţionarului Oncos şi al firmei de pază Scutul negru.

Pe de o parte, reprezentantul firmei Scutul negru a anunţat o nouă solicitare de intrare a clubului de fotbal în insolvenţă, introdusă pe rolul instanţei chiar astăzi, pentru datorii de peste 300.000 de lei. Avocatul a cerut conexarea noului dosar la cererea introdusă de Mărginean. Solicitarea sa a fost însă respinsă de magistrat, care a afirmat că procesul fiind în stare de judecată, conexarea dosarelor similare cu acelaşi obiect se poate face ulterior intrării în insolvenţă.

Avocatul firmei Oncos, Delia Retegan a solicitat respingerea cererii de intrare în instolvenţă a conducerii clubului, susţinând că aceasta nu a fost pusă în discuţia tuturor acţionarilor. “Au fost convocate mai multe adunări generale ale acţionarilor în ultimele trei luni, dar administratorul Ioan Mărginean nu a venit niciodată, pretextând negocieri pentru vânzarea acţiunilor. Suntem convocaţi şi la sfârşitul lunii ianuarie, dar nu avem pe ordinea de zi intrarea în insolvenţă”, a spus avocatul, citat de oradecluj.ro

Situaţia financiară a clubului de fotbal Universitatea este una foarte dificilă, datoriile fiind estimate după unele surse, la suma de 3 milioane euro. Din cauza datoriilor la bugetul de stat, reprezentanţii Direcţiei Generale a Finaţelor Publice au blocat vara trecută conturile clubului şi au instituit sechestru pe bunurile mobile, inclusiv pe autocare şi autoturismele de servici. Salariile angajaţilor şi ale jucătorilor nu au mai fost achitate de patru luni.

Universitatea Cluj, grupare care se confruntă cu mari probleme financiare, este al doilea club din Liga I care solicită deschidrea procedurii de insolvenţă după FC Rapid.

Tribunalul Bucureşti a admis la 11 decembrie 2012 cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. Instanţa a numit-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !