Cereri on-line pentru fermieri

ARAD – Solicitările de subvenţii pe suprafaţă se pot completa şi electronic printr-o aplicaţie numită IPA.

Fermierii au posibilitatea să depună electronic solicitarea pentru sprijinul pe suprafaţă. Cerearea de plată se va completa on-line prin aplicaţia IPA, potrivit comunicărilor făcute de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Pentru a putea completa cererea, fermierii trebuie să introducă un nume de utilizator şi o parolă, ce le vor fi furnizate de către APIA. „Unul dintre avantajele utilizării IPA online constă în faptul că fermierul nu mai are nevoie de hărţi pe hârtie. Mai mult, în urma digitizării parcelei, sistemul măsoară şi afişează suprafaţa digitizată, iar pentru a verifica localizarea corectă a parcelei, solicitantul poate utiliza un instrument de măsurat. Dacă fermierul nu este sigur de localizarea parcelei, se poate deplasa în teren pentru a identifica anumite elemente de reper”, ne lămureşte directorul APIA Arad, Gheorghe Alda.

După ce a completat on-line cererea, fermierul o va tipări şi se va deplasa la Centrul APIA pentru a o depune. Alături de declaraţia de suprafaţă, fermierul trebuie să completeze şi un formular cu date de identificare ale exploataţiei şi o anexă în care bifează schemele/măsurile de sprijin solicitate. Pentru fermierii care au depus cereri în anii precedenţi, formularul de identificare este pretipărit, fiind actualizat doar dacă au apărut modificări faţă de datele anterioare.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase