Certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire, în creştere

De Diana Dutu
2Comentarii
Certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire, în creştere
Primăria apreciază că acesta e efectul iniţiativei administraţiei locale de a salva clădirile lăsate în paragină.

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat într-o conferinţă de presă că numărul certificatelor de urbanism şi al autorizaţiilor de construire eliberate de Primăria Municipiului Arad a crescut în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut. În ceea ce priveşte certificatele de urbanism, numărul acestora a crescut cu aproximativ 10%,Primăria eliberând până la finele lunii mai 2018 nu mai puţin de astfel de 1.135 de astfel de documente. În privinţa autorizaţiilor de construire, în perioada ianuarie-mai 2018 au fost emise 518 documente, faţă de 512, câte au fost eliberate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit Municipalităţii, numărul în creştere al certificatelor de urbanism şi al autorizaţiilor de construire sunt indicatori importanţi privind dezvoltarea oraşului, pe de o parte, iar pe de altă parte reprezintă un efect pozitiv al acţiunii Primăriei de salvare a clădirilor lăsate în paragină.

„Îmbucurător este faptul că în zona protejată, avem un răspuns rapid din partea asociaţiilor de proprietari, ca o consecinţă a noii legislaţii de impozitare, care prevede o creştere de până la 500% a impozitului pe clădirile lăsate în paragină. Am emis peste 20 de autorizaţii de construire pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a tot atâtea clădiri situate în centrul municipiului. Noi vom continua să purtăm un dialog şi cu celelate asociaţii de proprietari, pentru a le încuraja să refacă faţadele şi acoperişurile clădirilor degradate. Le reamintim faptul că începând de anul viitor, impozitul în cazul acestor imobile, va fi foarte mare” – a punctat primarul Gheorghe Falcă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor