Certuri cu folos

Certuri cu folos
Discutiile in contradictoriu pot fi sanatoase pentru viata de cuplu, daca stii cum sa le porti. Daca invatati sa va certati cu folos, puteti face fata oricarei probleme.

Cearta poate avea un efect pozitiv. Ea poate fi transformata intr-o discutie profitabila pentru amandoi.

Asuma-ti jumatatea ta de vina – raspunderea pentru argumentele pe care le sustii. Este foarte usor sa te consideri nevinovata, iar pe el sa-l consideri “personajul negativ”. Incearca sa vezi lucrurile si din punctul lui de vedere.

Nu incerca, cu tot dinadinsul, sa fii invingatoare intr-o discutie in contradictoriu. Schimbarile cele mai profitabile si de durata se cladesc pe compromisuri. Daca el este de acord sa faca o schimbare in stilul lui de viata, ofera-i si tu, la randul tau, o schimbare care sa-i faca placere.

Asculta ce are el de spus. Nu-ti repeta argumentele in timp ce vorbeste si nu-l intrerupe decat daca simti nevoia unei clarificari. Dupa ce termina de vorbit, trece in revista cele mai importante puncte ale replicii lui. Astfel, se va simti ascultat si inteles.

Nu te impiedica de lucrurile marunte. Alege cu grija aspectele esentiale pentru discutia voastra.

Respectati-va reciproc. Nu trebuie sa fii de acord cu celalalt, dar ii poti respecta punctul de vedere. Altfel, relatia voastra se poate fisura iremediabil.

Atunci cand se cearta, fiecare dintre partenerii unui cuplu isi sustine propria pozitie cu diferite argumente.