Cetatea – „prizoniera” Armatei

8Comentarii
Cetatea - „prizoniera” Armatei
Cetatea - „prizoniera” Armatei
ARAD – Senatorul Nicolae Ioţcu îl acuză pe ministrul Meleşcanu că nu doreşte trecerea Cetăţii în circuitul civil.

În cadrul unei conferinţe de presă, senatorul PD-L Nicolae Ioţcu i-a atacat pe doi dintre miniştrii Guvernului Tăriceanu, acuzându-i că îşi bat joc de arădeni. Domnia-sa a spus că reprezentanţii filialei arădene a Partidului Democrat-Liberal sunt surprinşi neplăcut de atitudinea ministrului Teodor Meleşcanu, care a anunţat că e mai bine pentru Garnizoana din Arad să rămână în Cetate. Cu alte cuvinte, arădenii nu vor avea prea curând parte de intrarea Cetăţii în circuitul civil.

„Mă surprinde declaraţia lui Teodor Meleşcanu, un ministru originar din Arad, care sfidează locurile natale, prin atitudinea sa. Vina nu este numai a ministrului, ci şi a liberalilor din Arad, în frunte cu «apoliticul» prefect Gavril Popescu. Ne-am săturat de tot felul de marionete, care fac pe prim-secretarul în judeţ, dar care stau în poziţie de drepţi când vine vorba de Bucureşti.

Declaraţia ministrului Meleşcanu e cu atât mai contradictorie cu cât Primăria Arad e dispusă să modernizeze cazarma Gai pentru mutarea efectivelor militare din Cetate, mai ales că primarul Gheorghe Falcă a întocmit documentaţia şi a transmis-o la minister”, a declarat Ioţcu, considerând „că liberalii n-ar mai trebui să vină în faţa alegătorilor arădeni să ceară voturi, după ce miniştrii lor îşi bat joc efectiv de Arad, cum a făcut-o, în opinia sa, un alt ministru al Cabinetului Tăriceanu, cel al Transporturilor.

Liberalul Orban îşi bate joc de Arad

„Ministrul Ludovic Orban a dat încă o dată dovada nepăsării sale faţă de judeţul nostru, odată cu amânarea cu încă un an a lucrărilor la tronsonul de autostradă Arad – Nădlac”şi-a început senatorul atacul.„Se pare că pe ministrul Orban l-a părăsit bunul simţ şi nu-i mai pasă de nimic, odată cu depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei. Asta dacă a avut vreodată bun simţ. Faţă de noi, arădenii, a dovedit o neruşinare ieşită din comun, manifestată cu mai multe prilejuri, atât prin amânarea la nesfârşit a începerii construirii autostrăzii, cât şi prin «îngroparea» documentaţiei referitoare la pasajele rutiere de trecere a căii ferate din Arad”.

Nicolae Ioţcu l-a mai interpelat pe ministrul Orban referitor la cele două pasaje rutiere de trecere a căii ferate, a căror documentaţie era gata de pe vremea ministrului Berceanu. „Practic, ministrul liberal Ludovic Orban a lăsat de izbelişte acest proiect, aşa cum îl amână pe cel privind autostrada. Mă şi mir cum de mai pot liberalii să vină în faţa cetăţenilor Aradului şi să le ceară votul, când au reprezentanţi, cum este acest ministru, care doresc rău Aradului”, a completat Nicolae Ioţcu, prezentând integral răspunsul ministrului.

Rămâne cum a fost acum un an

Referitor la interpelarea dumneavoastră, ce vizează domeniul de activitate al ministerului nostru, înregistrată la Senat în data de 13.03.2008 şi înregistrată la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul cu nr. 1547/DRP, vă comunicăm următoarele: În ceea ce priveşte ”Construirea unor pasaje pe actuala centură a municipiului Arad, în vederea decongestionării traficului”, vă precizăm că documentaţiile la stadiul de Studiu de Fezabilitate împreună cu avizele obţinute au fost înaintate către Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor pentru avizare. Până în prezent documentaţiile au fost verificate la M.T. şi s-au solicitat anumite completări.

Documentaţia pentru obiectivul ”Pasajul denivelat peste calea ferată, peste linia Arad – Curtici şi Arad – Brad”  a fost completată de către proiectant conform solicitării M.T. şi urmează să fie prezentată în Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor.În cazul pasajului denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile de cale ferată Arad – Bucureşti, DN 7, km 540+248 s-a reglementat situaţia din punct de vedere al protecţiei mediului, urmându-se procedura simplificată de emitere a acordului de mediu prin aplicare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad a ştampilei de tip B ”Se supune Comisiei de Acord Unic. Face obiectul procedurii de mediu fără acord de mediu ” pe Fişa Tehnică cu nr. 136/11.09.2007.Documentaţia pentru ”Pasajul denivelat peste calea ferată Arad – Bucureşti”  este în curs de verificare la M.T., în vederea completării şi prezentării în Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor”.

În cazul pasajului denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile de cale ferată Brad – CF Curtici – DJ 709B s-a reglementat situaţia din punct de vedere al protecţiei mediului, urmându-se procedura simplificată de emitere a acordului de mediu prin aplicare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad a ştampilei de tip B  ”Se supune Comisiei de Acord Unic. Face obiectul procedurii de mediu fără acord de mediu ” pe Fişa Tehnică cu nr. 139/17.09.2007”.

„Puteţi vedea şi dumneavoastră că nu este nimic concret, situaţia este exact cum era în aprilie anul trecut”, a conchis Ioţcu.

S.T.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor