Cheltuieli mai mari la Compania de Apă

De Alin Gherasim
12Comentarii
Cheltuieli mai mari la Compania de Apă
Şefii Companiei de Apă Arad cer o rectificare bugetară pentru că vor avea cheltuieli mult mai mari decât cele gândite iniţial.

ARAD. Bugetul Companiei de Apă Arad va suferi o rectificare, după ce cheltuielile societăţii vor fi mult mai mari faţă de cele estimate la începutul acestui an, când a fost adoptat bugetul pentru prima dată. Potrivit documentelor trimise de CAA către Consiliul Judeţean Arad, cheltuielile vor creşte cu aproximativ 3,5 milioane de lei faţă de cele estimate.

„Compania de Apă Arad SA justifică necesitatea rectificării în sensul că se estimează că se vor înregistra depășiri importante față de bugetul aprobat la următoarele capitole de cheltuieli: cheltuieli cu personalul – se estimează că vor crește cu 1.094.000 lei, ca urmare a implementării reducerilor de personal începând cu trimestrul IV al anului 2019 și nu începând cu trimestrul al II-lea, cum era previzionat; cheltuieli cu redevența – se estimează că vor crește cu 919.000 lei, pentru anul 2019, în urma preluării în concesiune a bunurilor realizate prin proiectul de investiții POS Mediu/POIM transferului unor mijloace fixe din patrimoniul său și a creșterii redevenței pentru activitatea de canalizare pluvială; cheltuieli cu amortizarea – se estimează că vor crește cu 1.533.000 lei ca urmare a recepționării mijloacelor fixe din programul de investiții cu finanțarea europeană POS Mediu (CL5 Curtici, Sântana)”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Arad, care va fi supus votului aleşilor judeţeni.

Practic, din cauza faptului că reducerile de personal se realizează cu jumătate de an întârziere, s-a ajuns în situaţia în care banii destinaţi salariaţilor în bugetul iniţial să nu fie suficienţi.

Se compensează

Totuşi, cei de la Compania de Apă spun că aceste cheltuieli suplimentare, care nu au fost calculate la începutul anului, vor fi compensate cu creşteri ale veniturilor. „Creșterea acestor cheltuieli va fi compensată pe de o parte de reducerea unor cheltuieli, iar pe de altă parte de creșterea veniturilor din exploatare cu 2.256.000 lei. Previziunea de creștere a acestor venituri se bazează pe estimarea obținerii unor venituri mai mari din producția de imobilizări, servicii prestate către terți și venituri din penalități”, anunţă cei de la CAA.

Şi o „umbră” de profit

Potrivit noilor calcule, la finalul anului, Compania de Apă va înregistra, totuşi, profit. Mic, într-adevăr, dar e pe plus, nu e pe minus. „În urma rectificării bugetului de venituri și cheltuieli, compania estimează că profitul brut va fi în sumă de 450.000 lei”, se mai arată în documente.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor