Chirii pe minimum cinci ani

Chirii pe minimum cinci ani
Chirii pe minimum cinci ani
BUCURESTI – Piaţa chiriilor este bulversată de un proiect de lege al ministerului Transporturilor şi Locuinţei, care impune termene fixe pentru contractele de închiriere.

Potrivit proiectului privind Legea Chiriilor, contractele de închiriere a spaţiilor comerciale nemobilate şi neutilate, trebuie să se încheie pe o perioadă determinată de cinci ani.

“Noi am propus cicni ani, gândindu-ne la spaţii nemobilate. Aceste spaţii trebuie mobilate şi cel care închiriază face o investiţie şi considerăm că trebuie să se bucure şi el de investiţie un timp”, a declarat Marin Adrănel Cotescu, director Ministerul Transporturilor.

Prin acest proiect de lege, statul doreşte să reglementeze piaţa chiriilor. În opinia analiştilor imobiliari însă, acest proiect nu va face altceva decât să pună piedici. Mai mult, analiştii atrag atenţia că statul va avea de pierdut de pe urma noilor reglementări.

“Prima consecinţă va fi că proprietarii şi chiriaşii nu vor mai înregistra contractele la administraţia financiară, astfel încât bugetul de stat va fi văduvit de veniturile pe care le obţinea din impozitarea chiriilor”, a declarat Ion Radu Zilişteanu, analist imobiliar.

“Impunerea perioadei de cinci ani poate fi considerată o limitare a dreptului de a dispune asupra bunului proprietate personală, care poate duce la concluzia că se limitează exerciţiul dreptului de proprietate”, a declarat Gabriel Biriş, avocat.

Acelaşi proiect prevede ca, în cazul locuinţelor, contractele să aibă o durată de cel puţin un an, iar preţurile de referinţă să fie menţionate, chiar dacă vor avea doar titlu informativ. Proiectul de lege a fost supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului Transporturilor şi Locuinţei.

realitatea.net0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !