Ciceac avea o listă cu numele celor care urmau să primească arborii tăiaţi din Nădlac

De Ioana Costas
7Comentarii
Ciceac avea o listă cu numele celor care urmau să primească arborii tăiaţi din Nădlac
Procurorii susţin că primarul oraşului Nădlac avea liste cu numele celor care urmau să primească materialul lemnos, adică cei 82 de arbori puşi la pământ.

Înainte de a fi tăiaţi, cei 82 de copaci au fost fotografiaţi de un consilier al primarului, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Potrivit acestora, arborii tăiaţi erau repartizaţi ca lemne de foc de primarul Ciceac către anumiţi cetăţeni ai oraşului Nădlac stabiliţi de acesta anterior, existând liste cu persoanele ce urmau să beneficieze de materialul lemnos. În cadrul anchetei, procurorii au stabilit că tăierea, fasonarea, transportul şi distribuirea materialului lemnos era coordonată de persoane desemnate de primar să acţioneze astfel.
Valoarea prejudiciului produs prin comiterea faptelor se ridică la suma de 61.408,206 lei, fiind de cel puţin 50 de ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior.
Marţi, „judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu privire la inculpatul Ciceac Vasile.
Probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a relevat faptul că începând cu toamna anului 2015 până în cursul lunii martie 2016, au fost tăiaţi un număr de 82 de arbori din Parcul Mare al Orașului Nădlac denumit „Pădurice”, teren ce aparţine domeniului public al oraşului Nădlac, de către mai multe persoane, cu aprobarea primarului oraşului Nădlac, inculpatul Ciceac Vasile, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local în acest sens, fără a deţine autorizaţie de exploatare şi fără ca aceşti arbori să fi fost anterior inventariaţi şi marcaţi cu dispozitive speciale de către personalul silvic autorizat”, se arată într-un comunicat la Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Luni, 25 aprilie 2016, ca urmare a obținerii autorizării legale de la instanța competentă, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Orașului Nădlac, de unde poliţiştii au ridicat mai multe bunuri.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor