Cinci euro pe zi, la Sântana

SÂNTANA – Primăria Oraşului Sântana a încheiat un contract de asistenţă cu un serviciu de experţi europeni din Bonn (Germania), în baza acestuia urmând ca un expert german al Serviciul de Experţi Seniori să stea pentru 10 zile la Sântana, pentru a realiza un schimb de experienţă.

Nu este vorba de orice expert, ci de Gerhard Lauth, care a fost, pentru mai multe legislaturi, primarul unui oraş german cu 30.000 locuitori şi a accesat cu succes mai multe programe şi fonduri europene. Ponderea cea mai mare a discuţiilor este legată de organizarea administraţiei locale într-un oraş al UE, modalităţile de abordare ale proiectelor şi programelor europene, precum şi obţinerea finanţării acestora.

„Consider acest schimb de experţi  o oportunitate deosebită pentru toţi primarii care doresc să îşi completeze, să îşi lărgească bagajul de cunoştinţe privitor la relaţii, programe şi finanţări europene”, a declarat primarul Viorel Enache.

Serviciul de Experţi Seniori (SES) din Bonn poate asigura, la cererea motivată a autorităţilor locale române, prezenţa experţilor germani în diferite domenii de activitate.

SES asigură selecţia experţilor conform detaliilor transmise de partenerii români, iar partea română se obligă să asigure cazarea, masa şi transportul local, precum şi o diurnă în valoare de 5 euro/zi. Toate celelalte costuri sunt suportate de partea germană.

A.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !