Cinci pagini de obiecţii pe BERD

35Comentarii
Cinci pagini de obiecţii pe BERD
ARAD – Primăria speră totuşi că ICIM va finaliza retuşurile şi greşelile până la finele acestei luni.

Probleme la lucrarea BERD. Şi nu una, două, ci cu zecile. Obiecţiile formulate de Primărie şi de consultant pentru lucrarea BERD au fost înşirate pe nu mai puţin de cinci pagini. Toate sunt neajunsuri legate de modul în care lucrarea a fost executată de ICIM pe traseul Vlaicu – Boul Roşu.

Primăria Arad vrea, însă, ca toate aceste probleme să fie rezolvate până la finele lunii, iar Răzvan Popa, directorul executiv al Direcţiei Tehnice a Primăriei Arad, este încrezător în faptul că acest termen va fi, totuşi, respectat. ICIM a trecut deja la unele retuşuri impuse: în prezent se refac, potrivit lui Răzvan Popa, gurile de scurgere de pe Vlaicu, în condiţiile în care s-a constatat că sunt probleme când plouă cu privire la scurgerea apei pluviale. Tot acolo, mai multe capace sunt aduse la cotă, pentru că iniţial acest fapt nu a avut loc. Lista de neconformităţi înaintată constructorului face referire, de pildă, şi la înlocuirea asfaltului de la Boul Roşu, la alte retuşuri în zona teatrului etc.

Nu e gata

În plus, lucrarea nu e gata: mai sunt de realizat, de exemplu, trotuare în zona centrală, marcajele încă nu au fost realizate, iar semaforizarea nu a fost pusă în funcţiune. Au mai rămas chiar câteva mici porţiuni care nu au ajuns la capitolul “turnare asfalt”. “Nu e o listă scurtă”, ne-a asigurat Răzvan Popa, care a precizat că au fost respinse de la lucrări mari executate greşit la unele foarte mici, cum ar fi cele legate de defecte (zgârieturi) la gardul din staţia de tramvai.  

O întârziere de un an

Conform contractului iniţial, lucrarea BERD, etapa I, trebuia să fie finalizată până în vara lui 2009. La acel moment însă, Primăria Arad a reuşit să obţină o amânare de şase luni, termenul limită stabilit atunci de bancă fiind sfârşitul lui decembrie 2009. Investiţia nu a fost finalizată nici atunci şi, chiar dacă termenul stabilit acum de Primăria Arad va fi respectat, lucrarea îşi va trece în cont o întârziere de aproape un an.

A.B.

Taguri: , , ,


35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor