Cinci zile de teatru şi circ

De Adriana Barbu
Afişul evenimentului ce va avea loc între 25 şi 30 mai Foto: JA
Afişul evenimentului ce va avea loc între 25 şi 30 mai Foto: JA
ARAD. Arădenii sunt invitaţi să ia parte la Festivalul Internaţional de Teatru Circ, ce va avea loc la finele lunii mai în oraş.

„Toată lumea repede la circ!”. Aceasta este invitaţia făcută de către Centrul Municipal de Cultură Arad tuturor arădenilor care iubesc şi teatrul, dar şi circul. „N-aș vrea vreodată să mi se spună că sunt artist, ci saltimbanc. Nu sunt împăcat cu slăbiciunile omului, cu locurile lui comune, cu felul lui de a citi. Și dacă el doarme, eu îl provoc cu privirea, cu demonstrația inconfortabilă că mai există și alte spații”, este citatul care însoţeşte provocarea organizatorilor.

Saltimbanci, acrobați, clowni veseli și triști, unicicliști și panglicari, trapeziști și jongleri vor fi personajele care vor provoca publicul arădean între 25 şi 30 mai, în cadrul „Festivalului Internațional de Teatru Circ” din Arad. Maeştrii circari vor veni din toate colţurile Europei şi vor poposi în perioada respectivă în cortul din Piaţa Avram Iancu, la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad şi la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Sunt programate spectacole non-verbale, vizuale, accesibile tuturor generaţiilor, de o înaltă calitate artistică şi cu o puternică atracţie pentru cei mici, mereu prinşi în atmosfera de circ. Artişti din Franţa, Belgia, Serbia şi România vin, între 25 şi 30 mai, la Arad pentru a se plimba pe picioroange împreună cu arădenii de toate vârstele, pentru a-i atrage pe copii la teatru şi pentru a-i scoate pe părinţi din rutină, sau, cum spun organizatorii… pentru a convinge tot Aradul să fugă cu circul!

Motivaţia festivalului

„În ultimii zece ani, circul contemporan, numit şi teatru-circ, s-a impus prin pluralitatea esteticilor sale ca o expresie majoră deschisă celorlalte discipline artistice. Festivalul Internaţional de Teatru Circ îşi propune să aducă pe scena culturală locală un tip de spectacol cu care publicul arădean nu a avut ocazia să se întâlnească prea des până acum şi totodată să cultive gustul arădenilor pentru teatrul circ. În ultimii ani, spectacolele cu elemente de circ s-au răspândit în mediul teatrului, modificând percepţia asupra circului datorită apropierii estetice de teatru, în relația actorilor cu obiectele, cu decorul, schimbând jocul grotesc al clownului tradițional cu un tip de expresie realist, apropiat de maniera teatrului actual”, se arată în comunicatul Centrului Municipal de Cultură Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !