Cine cântă de Ziua Naţională la Arad?

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
16Comentarii
Cine cântă de Ziua Naţională la Arad?
Cinci zile dedicate, de Centrul Municipal de Cultură Arad, Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României încep la Arad pe 29 noiembrie şi îşi vor avea punctul final pe 4 decembrie.

Totul începe în Sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad, în 29 noiembrie, când, la ora 11.00, va avea loc vernisarea expoziţiei „100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. Românii într-un război care nu era al lor, dar care a dus la Marea Unire”. De la ora 11.30, tot acolo, va avea loc Conferinţa „Războiul popoarelor. Căderea dinastiilor”, susţinută de către reputatul specialist în istoria modernă a Transilvaniei, prof. univ. dr. Liviu Maior. De la ora 12.45, tot în sala Ferdinand, se lansează cartea „Doi ani mai devreme. Ardeleni, bucovineni şi basarabeni în război”, apărută în 2016 la Editura Şcoala Ardelenă din Cluj-Napoca, avându-l ca autor pe prof. univ. dr. Liviu Maior, iar de la ora 13.45 va fi proiectat tot aici filmul „O istorie ignorată. Arad – orașul Marii Uniri”.

Ziua cea mai… lungă

În a doua zi dedicată unirii, pe 30 noiembrie 2016, tot la Sala Regele Ferdinand din Palatul Administrativ, manifestările încep de la ora 9.00 cu lansarea cărţii „Analele Aradului. Vol II”.

De la ora 10.00 va fi o sesiune internațională de comunicări științifice „Aradul – capitala politică a românilor transilvăneni”, în timp ce de la ora 14.00 muzica pune stăpânire pe sărbătoare, odată cu un frumos concert coral al Corului „Emil Monția”. Tot pe 30 noiembrie, pe platoul din fata Palatului Administrativ, de la ora 19.00, pe scena amenajată acolo, vor urca pentru toţi arădenii Fantazia, The Rechords, Andra şi, la final, Smiley, acesta fiind concertul special pregătit pentru arădeni de Ziua Naţională a României.

Pe 1 Decembrie

Chiar de ziua ţării, pe 1 Decembrie 2016, pe platoul din fata Palatului Administrativ, Centrul Municipal de Cultură Arad a pregătit, cu începere de la ora 17.00, un spectacol de dansuri si muzică populară susţinut de Rapsozii Zărandului şi invitaţii săi, Sava Negrean Brudașcu, Ionu Sidău, Mariana Ionescu Capitanescu şi Matilda Pascal Cojocărița. Spectacolul nu se încheie aici: de la ora 20.00 va avea loc lansarea a 98 de baloane tricolore simbolizând 98 de ani de la Marea Unire, iar de la ora 20.15 totul va culmina cu „Retragerea cu torţe”.

Încă trei zile, în Avram Iancu

Manifestările dedicate Zilei Naţionale vor continua pe 2 decembrie, de această dată în Piaţa Avram Iancu, acolo unde de la ora 18.00, Nova Band, Daniel Julean, Nelu Pitic şi Trupa de Serviciu vor încânta audienţa cu un spectacol folk.

Pe 3 decembrie, tot în Piaţa Avram Iancu şi tot de la ora 18.00, va avea loc un spectacol muzical aparte: un concert de muzică de fanafară şi un concert al Ansamblului Rapsodia „Cântece de iarnă”.

În ultima zi dedicată sărbătorii românilor şi României, pe 4 decembrie 2016, evenimentele din Piaţa Avram Iancu vor debuta mai repede cu o oră şi vor fi în special dedicate copiilor: de la ora 17.00 va fi teatru pentru copii, iar de la ora 18.00 un concert Hidro Grup 8.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor