Cine plăteşte pentru afacerea din Spitalul Judeţean?

De Adriana Barbu
6Comentarii
Cine plăteşte pentru afacerea din Spitalul Judeţean?
Avocaţii fostului preşedinte CJA, Nicolae Ioţcu, spun că parte din dosarul privind achiziţia de aparatură în spital şi consecinţele sale s-a declinat faţă de Cristian Drăgan şi Mircea Pătraşcu.

S-au dat banii înapoi pe aparatura medicală în spitale. Adică pe întreg Ambulatoriul. 7,5 milioane de lei! Dar scandalul nu e nici pe departe la final. Nici problemele legate de acest subiect. CJA speră că va reprimi suma înapoi, de la minister, pentru că nu a greşit cu nimic. Dacă nu, va recupera banii de la cei vinovaţi. În tot acest timp, cercetările privind afacerea continuă cu alte persoane luate în vizor de procurori. Cel puţin asta par să spună avocaţii fostului preşedinte CJA, Nicolae Ioţcu (Moţ, Balaciu, Olah S.P.A.R.L.), care ne-a trimis, în trecut, un drept la replică ce acum merită punctat mai mult ca niciodată.

Dreptul vizează materialul din data de 3 mai, „ CJA, 80.000 de lei amendă!”, rugându-ne ca pe viitor când facem referire la „procedura de atribuire a contractului de Furnizare, instalare, punere în funcţiune şi instruire personal echipamente medicale aferent proiectului „Ambulatoriu integrat din structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad – reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate” să nu mai menţionăm numele lui Nicolae Ioţcu.

Care este motivul cererii avocaţilor? „Deoarece existenţa unei suspiciuni de comitere a unei fapte penale privitor la acest proiect aparţine în exclusivitate numiţilor Drăgan Cristian Ioan şi Pătraşcu Alin Mircea, faţă de care s-a declinat din cadrul dosarului 79/p/2015 această faptă, urmând a fi cercetaţi într-un alt dosar”.

Tot avocaţii fostului preşedinte CJA precizează că „în rechizitoriu emis de Serviciul Teritorial Timişoara al D.N.A. se reţine de două ori faptul că Ioţcu Petru Nicolae a refuzat categoric orice implicare în dorita anulare a licitaţiei pusă la cale de cei doi mai sus amintiţi, motiv pentru care domnului Ioţcu Petru Nicolae nu i s-a atribuit vreo vinovăţie în acest dosar şi nu este acuzat de nicio faptă penală în acest dosar”.

Rămâne de văzut dacă cercetările amintite de avocaţi, referitoare la Cristian Drăgan şi Mircea Pătraşcu vor ajunge până în instanţă sau nu. Aşa cum rămâne de văzut ce va face conducerea CJA dacă cele 7,5 milioane de lei, banii dedicaţi Ambulatoriului, daţi înapoi ministerului, nu se vor întoarce în judeţ şi cine va fi bun de plată în acest caz. Dacă nu cumva, tot arădeanul de rând.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor