Cine-şi ia partea de „ciolan”?

De Alin Gherasim
7Comentarii
Cine-şi ia  partea de „ciolan”?
© FOTO: JA
Prezentăm, mai jos, numele celor din CJA care au intrat în consiliile de administraţie sau în adunările generale ale societăţilor din subordinea CJA.

După cum am anunţat deja, şedinţa Consiliului Judeţean Arad de miercuri a fost una cu scandal. Motivul? Care consilieri judeţeni vor fi membri în consiliile de administraţie şi în adunările generale ale acţionarilor la societăţile aflate în subordinea CJA sau la care Consiliul Judeţean este asociat. Pesediştii au cerut ca aceşti membri să nu primească bani pentru activitatea lor, lucru cu care peneliştii nu au fost de acord. Şi asta pentru că renunţau la sume frumuşele pe care aleşii judeţeni le vor încasa lunar. Ar fi vorba despre 25 la sută din indemnizaţia directorilor societăţilor. Asta se traduce prin mii de lei care le vor intra în fiecare lună în buzunare celor care reprezintă judeţul. Aşadar, peneliştii s-au votat ei pe ei, au tras linie, după care au rânjit pe sub musteaţă: le-a ieşit „combinaţia”.

Şi numele

Dar să vedem care sunt aleşii norocoşi care îşi vor umfla conturile pe spatele societăţilor aflate în subordinea CJA. La Compania de Apă Arad judeţul va fi reprezentat de consilierii Doru Bozga şi Vasile Ciceac. La Aeroportul Arad îi avem pe Cristian Feieş şi pe Garofiţa Popa. La Compania de Transport Public va fi Simona Stan. La Construcţii Rutiere SA (o societate anonimă) va fi Daniel Duruş. La CET Arad judeţul va fi reprezentat de Ovidiu Moşneag. La ADI Deşeuri şi la ADI Apă-Canal a fost ales chiar preşedintele CJA, Iustin Cionca. La ADI ISU îl avem pe Petru Pădurean. La GAL Microregiunea Crişurilor Alb şi Negru va fi Petru Moţ, la GAL Lunca Mureşului de Jos va fi Peter Farago, la GAL Podgoria Miniş-Măderat îl vom avea pe Florin Tripa, iar la GAL Valea Superioară a Crişului Alb pe Adrian Ţolea. Asociaţia Concordia (un ONG la care CJA este asociat) vor fi Marius Sulincean, Petru Moţ şi Cristian Gavra. La CAS ne va reprezenta Corina Crişan, iar la CJAS Aurel Ardelean. La CJRAE judeţul va fi reprezentat de Cătălin Rus, la Parcul Natural „Lunca Mureşului” de Gheorghe Sabău, iar la West Continental de Ioan Plaveţi.

În organele de conducere ale spitalelor îi regăsim pe Cristian Urzică, Bogdan Ban, Cristina Cristea sau Mihai Şeran, cu precizarea că cei mai mulţi dintre ei sunt angajaţi ai CJA, nu consilieri judeţeni. În sfârşit, la ATOP avem o suită de penelişti: Ioan Plaveţi, Ovidiu Moşneag, Răzvan Cadar, urmaţi de Florin Remeţan, udemeristul Tamas Pero şi, surpriză, Mircea Purcaru de la ALDE, despre care se zvoneşte că a trădat „cauza” Opoziţiei şi s-ar fi aliat cu peneliştii de la Putere. Lucru care, pe surse, s-ar putea să îl coste locul de consilier judeţean, ALDE Arad gândindu-se să îi retragă sprijinul politic.

Indemnizaţii frumuşele

De ce s-a bătut atâta monedă pe aceşti reprezentanţi ai CJA? Pentru că, după cum am precizat deja, consilierii care au fost aleşi membri în conducere vor primi bani pentru că numele lor apare acolo. Mai precis, 25 la sută din indemnizaţia directorilor de la societăţi. Aşadar, dacă directorul de la aeroport are un salariu de aproximativ 5.000 de lei, consilierii judeţeni care ne reprezintă la aerogară vor primi 1.250 de lei. La Compania de Apă la fel, idem şi la CTP. Miza financiară pare, de fapt, singura care a provocat scandalul din CJA. Ştiind că nu pot avea sacii în căruţă, pesediştii au cerut ca acele funcţii să nu fie remunerate. La rândul lor, ştiind că vor dicta care sunt membrii din conducere, peneliştii nu au vrut să renunţe la bani. Şi totul s-a încheiat cu un circ.

Taguri: , , , , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor