Cinema „Dacia“, pus în circuit

REŞIŢA – Primăria va investi în sala de proiecţii după ce o va prelua de la Ministerul Culturii

Ionel Ivaşcuionel.ivascu@informmedia.roReşiţa – Primăria şi-a arătat dorinţa de a prelua clădirea printr-o hotărâre de consiliu local adoptată încă din vară.

După ce guvernul va da o hotărâre în acest sens, cinematograful va fi regândit printr-un studiu de fezabilitate care va estima şi costurile viitoarei investiţii. Primăria a solicitat Prefecturii şi Consiliului Judeţean Caraş-Severin efectuarea, pe lângă guvern, a demersurilor necesare obţinerii hotărârii.

Sală modernă

Actuala incintă, cu 800 de locuri, este considerată mult prea mare de viceprimarul Dorinel Hotnogu.

„Cinematografele moderne au cel mult 200 de locuri. Soluţia poate fi compartimentarea sălii actuale în câteva săli mai mici unde lumea să-şi poată petrece timpul liber în moduri diferite“, ne-a declarat viceprimarul.

În opinia lui Hotnogu, pe lângă un cinematograf mai mic, în clădire ar putea fi amenajată o sală studio pentru reprezentaţii teatrale, un restaurant sau o sală de jocuri mecanice. „E bine să le oferi oamenilor cât mai multe variante“, a încheiat viceprimarul.

Cinema pentru reşiţeni

Din discuţiile cu cetăţenii, am înţeles că aceştia vor ca cinematograful să existe în continuare. Oamenii speră ca vorbele viceprimarului Hotnogu să devină realitate.

Reşinam asta din spusele lui Gheorghe Donca. „Deşi sunt cinefil, nu am mai fost de mult la cinematograf pentru nu sunt condiţii. De când cu internetul, nu mai merge nimeni să vadă filme pe marele ecran. Ideea primăriei e bună şi cred că lumea va merge la film dacă pelicula ar ajunge mai repede la cinematografe“, ne-a spus zugravul de 29 de ani. Daniel Mezin, de 31 de ani, crede că Reşiţa simte lipsa unui cinematograf:

„Eu n-am mai fost la film de mult dar cred că lumea merge la cinematograf. Din păcate, sala nu e cum ar trebui să fie şi nici filmele nu sunt promovate cum trebuie. E bine că se reabilitează“.

Dan Ardelean ne-a vorbit despre multiplele posibilităţi pe care o sală de cinema le poate oferi. „Cred că se vor putea ţine şi spectacole acolo. O sală de cinema e binevenită într-un oraş. Când am fost ultima dată la film, sala arăta urât şi înauntru era frig. Acum cred că e jalnic“, a fost părerea instructorului auto în vârstă de 43 de ani.

Şi alţi reşiţeni ne-au spus părerea lor. Cei cu care am discutat au apreciat reabilitarea cinematografului „Dacia“ ca pe un demers din care întreaga comunitate va avea de câştigat.

Anca Preda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase