Cionca anulează deciziile lui Ioţcu

De Alin Gherasim
Cionca anulează deciziile lui Ioţcu
© Vot vota pentru anularea hotărârilor adoptate în trecut FOTO: JA
Viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean se va solda cu abrogarea a patru hotărâri, trei fiind adoptate pe vremea lui Nicolae Ioţcu.

Patru hotărâri adoptate de Consiliul Judeţean Arad în perioada 2013-2016 vor fi abrogate la viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Arad. Trei dintre hotărârile respective au fost adoptate pe vremea în care preşedinte al CJA era Nicolae Ioţcu, iar una care a fost votată chiar de actualii consilieri, sub preşedinţia lui Iustin Cionca. Dar să vedem despre ce este vorba. Două dintre hotărârile care vor fi abrogate au în vedere obiective foarte importante ale judeţului nostru. Este vorba despre Spitalul Judeţean şi despre Aeroportul Arad. În cadrul unei hotărâri adoptată în luna septembrie a anului 2013, s-a stabilit că o suprafaţă de teren de peste 900 de metri pătraţi va fi pusă la dispoziţia oricărei societăţi dispuse să înfiinţeze un centru de radioterapie pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Terenul respectiv se află chiar în curtea Spitalului Judeţean. Au trecut mai bine de trei ani de la adoptarea hotărârii respective şi nu s-a mai întâmplat nimic. Aşa că s-a decis abrogarea hotărârii respective. „Motivul propunerii de abrogare a hotărârii mai sus menţionate îl reprezintă faptul că, în urma organizării licitaţiei, nu s-a prezentat niciun ofertant, iar spaţiul a rămas neatribuit. Urmează ca suprafaţa de teren, de 909 metri pătraţi, care a făcut obiectul încercării de concesionare, să fie alipită terenului pe care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru asigurarea terenului necesar dezvoltării capacităţilor spitaliceşti”, se arată în documentele Consiliului Judeţean.

Fără privatizare la aeroport

O altă hotărâre care va fi abrogată se referă la posibila privatizare a Aeroportului Arad. În anul 2015 a fost votată o hotărâre care stabilea că reprezentanţi ai CJA în Adunarea Generală a Acţionarilor de la aeroport să aprobe întocmirea unui raport de evaluare a aerogării, dar şi să aprobe achiziţia de servicii de consultanţă pentru pregătirea şi realizarea procesului de privatizare a Aeroportului Arad. Aceasta a fost una dintre ideile fostului preşedinte al CJA, Nicolae Ioţcu, acesta susţinând la vremea respectivă că, odată cu privatizarea, bugetul judeţului Arad ar scăpa de cheltuieli importante care sunt făcute anual pentru susţinerea financiară a aeroportului. Doar că actuala conducere a Consiliului Judeţean are altă viziune pentru aerogară. „Datorită faptului că la ora actuală sunt în curs de identificare alte soluţii pentru SC Aeroportul Arad SA, propunem abrogarea articolului 2 prin care s-a aprobat achiziţionarea de servicii de consultanţă pentru identificarea soluţiilor în vederea pregătirii şi realizării procesului de privatizare”, se arată în actualele documente. Aşadar, ne luăm adio de la o posibilă privatizare a aerogării.

Şi două spaţii

Pe lângă hotărârile prezentate mai sus, la viitoarea şedinţă a CJA vor fi abrogate alte două decizii luate în anii anteriori. Este vorba despre o hotărâre adoptată pentru alocarea unui spaţiu spre Camera Agricolă a Judeţului Arad şi alta pentru alocarea unui spaţiu către Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. Camera Agricolă a trecut în subordinea Direcţiei Agricole, aşa că nu mai poate beneficia de spaţiu de la CJA, iar CJRAE a primit un alt spaţiu. Acestea sunt motivele pentru care vor fi abrogate aceste ultime două hotărâri adoptate una în anul 2013, iar cealaltă în 2016.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !