Cionca participă la Congresul European al Autorităților Locale

De Andreea Pintea
Cionca participă la Congresul European al Autorităților Locale
Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, va participa în perioada 26 -27 aprilie la Congresul European al Autorităţilor Locale de la Cracovia.

Invitaţia vine ca urmare a relaţiilor de bună colaborare dintre Agenţia de Dezvoltare Regională Vest şi Institutul de Studii Estice din Varşovia.

La eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţii Consiliilor Judeţene din cele patru judeţe ale regiunii, membri în Consiliul pentru Dezvoltare Vest. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Regiunii Vest, subliniază că „vizita la Cracovia reprezintă o oportunitate, pentru că avem ce învăţa despre «modelul polonez». Polonia a demonstrat că tranziţia dinspre comunism spre o economie de piaţă poate fi parcursă, că reformele pot da rezultate. Iar aceste rezultate se văd. Deşi în ’90 am pornit de la acelaşi nivel, acum Polonia este un exemplu pentru absorbţia de fonduri europene, dar mai ales pentru reforma administrativă din 1999, în urma căreia statul polonez este unul performant, iar ţara se dezvoltă într-un ritm constant”.

Evenimentul reprezintă o platformă de întâlnire pentru liderii locali şi regionali, pentru a face schimb de opinii şi bune practici în colaborarea dintre administraţia publică, ONG-uri şi mediul de afaceri. În cadrul Congresului vor avea loc peste 60 de workshopuri, discuţii, ateliere, conferinţe, prezentări şi recepţii. Costurile deplasării sunt suportate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !