Cionca „schimbă ritmul” la CJA

De Alin Gherasim
11Comentarii
Cionca „schimbă ritmul” la CJA
Primele declaraţii ale noului preşedinte al Consiliului Judeţean sunt ameninţătoare: „Gata, schimbăm ritmul”.

S-a schimbat conducerea Consiliului Judeţean Arad, în fruntea instituţiei venind trei nume noi. Cu oarecare experienţă în administraţie, Iustin Cionca, cel care a fost ales primar al oraşului Pecica de trei ori, nu a lăsat în urma lui mare lucru. Cu toată acesta, primele declaraţii ale lui Cionca, după ce acesta a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, sună ameninţător: „Gata, schimbăm ritmul în Consiliul Judeţean”. Angajaţii instituţiei sunt cei vizaţi de Cionca, care nu a spus de ce ar vrea să schimbe ritmul, în ce ritm s-a lucrat până acum, sau cum se va schimba acest… ritm. A anunţat doar că schimbă ritmul. Şi, dacă trebuie, şi angajaţii. „Nu am venit să dau pe nimeni afară din Consiliul Judeţean, nu mă interesează că ăla e omul lui Ioţcu, celălalt e omul lui Ţolea. Vreau doar ca toţi să îşi facă treaba pentru care sunt angajaţi. Nu am venit aici să concediez oameni care ştiu ce trebuie să lucreze. Dar trebuie să vedem ce ştie fiecare”, a mai anunţat Iustin-Marinel Cionca-Arghir în conferinţa de presă organizată imediat după alegerea sa în prima funcţie a judeţului.

Prea multă politică

La conferinţa de presă mai sus menţionată au participat toţi cei trei aleşi care vor avea frâiele judeţului în mâini în următorii patru ani. Deşi campania electorală s-a încheiat de ceva vreme, s-a făcut politică la prima şedinţă a Consiliului Judeţean Arad şi imediat după: partidul a fost lăudat, s-a vorbit despre programe politice, alianţe politice etc. Claudia Boghicevici a vorbit însă despre ce vrea să facă în mandatul de vicepreşedinte pe care tocmai l-a câştigat. „Mă voi implica în domenii conexe activităţii mele din Parlament şi din Ministerul Muncii. Doresc să îmi folosesc experienţa pentru a elabora şi implementa măsuri corecte în domeniul politicilor sociale, în domeniul învăţământului şi în domeniul sănătăţii. Voi avea un parteneriat permanent cu cetăţenii, atât direct, cât şi prin intermediul presei, şi de aceea voi oferi informaţii în timp real asupra activităţii pe care o voi desfăşura în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a spus Boghicevici.

Insistă pe „Poliţia lucrărilor”

Promisiunea lui Iustin-Marinel Cionca-Arghir, care anunţa că, dacă va ajunge preşedinte la CJA va înfiinţa „Poliţia lucrărilor”, nu pare să fi fost uitată de noul lider al judeţului. „Din strategia noastră nu va lipsi conceptul de «Poliţie a lucrărilor»”, a reamintit Cionca. Totuşi, preşedintele CJA nu prea are o bază legislativă pentru înfiinţarea acestei aşa-zise poliţii. Lucru recunoscut chiar de către specialişti din Consiliul Judeţean. „Există diriginte de şantier, există consultant, există comisie de recepţie la fiecare dintre lucrările de investiţii ale Consiliului Judeţean Arad. Dacă cei menţionaţi mai sus nu îşi fac treaba cum trebuie, ajungem să avem lucrări proaste. Dar înfiinţarea «Poliţiei lucrărilor» nu are bază legală. Şi, în plus, din cine va fi constituită această poliţie? Ce atribuţii va avea? Sunt întrebări fără răspuns”, a spus un angajat al Consiliului Judeţean Arad. Semn că linişte nu poate fi în CJA.

Taguri: , , , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor