Ciprian Luca: Dorim reînființarea Spitalului Municipal

De Simion Todoca
1Comentariu
Ciprian Luca: Dorim reînființarea Spitalului Municipal
© Ciprian Luca Foto: JA
„Vatra arădeană” constată că „actuala structură de organizare a Spitalului Județean Clinic de Urgență Arad, prin contopirea unor unități spitalicești distincte și dispariția ca structură autonomă a fostului Spital Municipal Arad este defectuoasă ca gândire și ineficientă în practică”.

„Vatra arădeană”, în urma consultărilor cu cadre medicale și specialiști din sistemul sanitar arădean, susține reînființarea Spitalului Municipal Arad, subordonat Primăriei, în vechea structură dinainte de anul 2011, când acesta și-a dovedit utilitatea, performanța și profitabilitatea. La ora actuală, există o construcție sanitară supradimensionată, deficitar manageriată deoarece este practic imposibil să conduci un conglomerat de unități medicale cu o singură echipă managerială. Desființarea Spitalului Municipal și restructurarea gândită de „strategii” locali, primarul Gheorghe Falcă, președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu și președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Domșa, a condus la pierderea de sute de paturi de spital din sistemul de stat în beneficiul celui privat și la anomalii funcționale de genul unor suprapuneri de secții la vechiul Municipal și la Județean (Interne, ATI, Chirurgie), la altele cu structură dublă (Gastroenterologie) doar teoretic, deoarece cea de la vechiul Municipal este mult mai bine dotată decât la Județean. „Dorim reînființarea Spitalului Municipal Arad, pe vechea structură dar cu modernizările de rigoare, în subordinea municipalității. Astfel, se va readuce normalitatea în sistemul sanitar arădean, totul în beneficiul bolnavilor, care la ora actuală sunt bulversați și pasați dintr-o parte în alta, din considerente care nu țin de calitatea actului medical. Artizanii actualei structuri au adus haos, costuri nesimțite, lipsă de calitate. Viitorul Spital Municipal va fi dotat și structurat astfel încât să corespundă cerințelor, inclusiv prin organizarea unui Centru Primire Urgențe propriu. Astfel, se va putea rezolva și situația Maternului și a noului Spital TBC deoarece, așa cum se observă, soluțiile găsite acum sunt doar unele de avarie, fără consistență pe termen lung”, a declarat Ciprian Luca, președintele „Vetrei arădene”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor