Ciprian Luca: Ștrandul „Neptun” va recâștiga inima arădenilor

18Comentarii
Ciprian Luca: Ștrandul „Neptun” va recâștiga inima arădenilor
© Ciprian Luca Foto: JA
Asociația „Vatra arădeană”, prin președintele fondator, Ciprian Luca, susținut în cursa pentru Primăria Aradului de către „Alianța pentru Arad”, formată din filialele arădene ale Partidului România Unită și Uniunea Creștin Democrată din România, dar și de către PSRo, partidul lui Mircea Geoană, repune pe tapet problema Ștrandului „Neptun”, care „nu cu mult timp în urmă a fost o mândrie a Aradului, dar a ajuns acum o pată pe obrazul municipalități”.

„Cunosc aceste probleme cu care se confruntă ștrandul arădean, atât din experiență proprie, cât și din sesizările care mi-au fost transmise de arădeni. În urma analizei pe care am făcut-o cu colegii mei din asociație am tras unele concluzii pe care acum le completăm, âmpreună cu cei care au decis să mă susțină în candidatura pentru Primăria Aradului. Avem soluții pentru a reda ștrandului strălucirea de odinioară și, mai mult, pentru a-l transforma într-un obiectiv de interes nu doar pentru Arad ci chiar pentru întreaga zonă de vest a țării și, de ce nu, pentru a atrage turiști și din Ungaria, așa cum a fost înainte ca ștrandul să devină o feudă a primarului Falcă”, a declarat Ciprian Luca. În viziunea sa, pentru a revitaliza ștrandul este nevoie în primul rând de adoptarea unor măsuri simple, ușor de implementat și cu costuri reduse. „În urma discuțiilor cu arădenii, am tras concluzia că în primul rând, pe ștrand, trebuie eliminat actualul gard care separă zona bazinelor de așa zisa zonă comercială. Apoi, pentru intrare trebuie stabilit un tarif unic, suportabil pentru arădeni, iar după ora 19,00 intrarea să fie liberă. Vom stimula dezvoltarea zonei comerciale în paralel cu instituirea de reguli clare de desfășurare a activităților în acest perimetru, cu menținerea decibelilor sub control după ora 22,00. Din taxele de la agenții economici, vom susține întreținerea întregului ștrand. În perspectivă, vom gândi o dezvoltare a capacităților de divertisment și vom dezvolta spații pentru activități sportive, inclusiv prin regândirea întregului concept după preluarea Cetății Aradului. Și vom relua programul de prospectări pentru apă termală, pentru a transforma ștrandul într-un mare complex de tip spa, cu activitate continuă în tot cursul anului”, a explicat Ciprian Luca. „Regândirea modului cum trebuie gestionat ștrandul, utilizarea de fonduri atrase, inclusiv prin finanțări europene, utilizarea echilibrată a veniturilor municipalității pentru dezvoltare și modernizare, toate acestea pot conduce în timp scurt la trezirea la viață și transformarea Ștrandului Neptun în concordanță cu așteptările arădenilor”, a concluzionat Ciprian Luca. Prin aplicarea programului său, Ciprian Luca este sigur că va reda ștrandului valențe multiple, de oază de relaxare și îi va readuce uitata titulatură de mic litoral pe malul Mureșului, pierdută în ultimii 12 ani. Nu în ultimul rând, crede Ciprian Luca, ștrandul Neptun va deveni principalul obiectiv turistic al Aradului, prin dezvoltarea complexă a întregii zone, odată cu preluarea de către Primărie a Cetății Aradului.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor