Circ de doi lei

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind referendumul pentru consultarea populaţiei în legătură cu votul uninominal.

Şiret peste măsură, Traian Băsescu a legat data referendumului de cea a alegerilor pentru Parlamentul European, astfel încât premierul să nu mai poată evita simultaneitatea celor două scutinuri, iar preşedintele să se poată implica direct în campania electorală alături de PD. În replică, premierul se pare că doreşte să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului pe legea privind votul uninominal, astfel încât să-l lase pe preşedinte cu ochii în soare şi fără obiectul muncii…

Absolut deplasat războiul acesta surd între preşedinte şi premier, mai ales acum, când este mai mare nevoie de cumpătare şi de consens politic. A fost un an secetos, iar preţurile produselor alimentare încep să o ia razna. Ministrul Educaţiei stă cu noua lege a învăţământului în sertar şi nu o poate depune în Parlament, deoarece politicienii sunt ocupaţi cu lupta pentru putere. Agricultorii români riscă să nu-şi poată primi subvenţiile în acest an, fapt care ar compromite şi culturile de anul viitor. Inundaţiile, alunecările de teren, viiturile şi multe alte rele încep să se abată asupra câtorva judeţe din ţară. Corupţia a devenit o boală congenitală, iar instituţiile plătite să o anihileze au ajuns doar simple arme politice. Proiectele pentru asimilarea fondurilor europene lipsesc aproape cu desăvârşire, iar europenii încep să ne privească cu neîncredere. Circul politic românesc pare că nu se mai termină, iar cei care ne acuzau până acum că nu avem vocaţia guvernării au, din ce în ce mai mult, dovada acestui lucru.

În loc să se ocupe de problemele majore ale ţării, politicienii dâmboviţeni ne oferă un spectacol jalnic, nedemn de o ţară europeană.

Doru Sinaci0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase