Ciupe acuză: Arădenii sunt ținuți neinformați

3Comentarii
Ciupe acuză: Arădenii sunt ținuți neinformați
Consilierul local municipal Ionel Ciupe consideră că lipsa de informare a cetățenilor este inamicul administraţiei.

Arad. Consilierul local municipal Ionel Ciupe acuză Primăria Arad de lipsă de interes în a-i informa pe arădeni cu privire la termenele de finalizare a şantierelor din Arad. Alesul consideră că principalul inamic al unei administraţii solide nu este lipsa banilor în buget, ci lipsa de informare a locuitorilor. „Scopul administraţiei locale e să vină în întâmpinarea locuitorilor şi a problemelor cu care se confruntă aceştia. Când începi o lucrare edilitară, menită să îmbunătăţească condiţiile de trai ale cetăţenilor, trebuie să te gândeşti în primul rând la aceştia. E important să îi informezi pe arădeni, căci despre ei vorbim aici, când încep lucrările, ce presupun acestea, cât disconfort vor crea, dar mai ales pe ce perioadă de timp. E important să le spui şi ce vei face în zonă, cum se va transforma acea zonă, cât va creşte calitatea vieţii după investiţiile de aici, pentru ca arădenii să ştie că suferă acum dar vor fi mulţumiţi pe viitor. Din păcate, Primăria Arad nu procedează nici pe departe aşa. Iar exemplul cel mai bun, de unde am primit şi zeci de sesizări şi telefoane de nemulţumire, este cel al proiectului cu care Municipalitatea arădeană se mândreşte cel mai mult: regenerarea urbană din cartiere. După ce primăvara au trăit printre noroaie, din cauza lucrărilor începute şi abandonate din pricina ploilor, acum, când cât de cât se conturează investiţia, disperarea a pus stăpânire pe arădeni: cât văd cu ochii e numai beton. Copacii au fost tăiaţi, iar spaţiul verde lipsește. Pe drept cuvânt, arădenii m-au întrebat dacă acesta este finalul proiectului sau mai urmează amenajări care să înfrumusețeze zona, să arate de secol XXI. Cetăţenii care mi-au spus păsurile lor au susţinut că au sunat la Primărie să afle cât mai ține șantierul și cum va fi la final, dar nimeni nu le-a spus nimic concret. Cred că în astfel de zone, în care se execută lucrări importante, astfel de informații trebuie să existe pe panouri informative, în cutiile poștale ale cetățenilor ş.a.m.d. E de-a dreptul ridicol ca arădenii să nu știe cât timp vor mai avea șantier în fața blocului. Nicio administrație care se vrea performantă nu trebuie să-și permită astfel de erori”, ne-a declarat Ionel Ciupe.

Consilierul municipal a mai precizat că se îndoiește de calitatea lucrărilor executate și de valoarea lor estetico-edilitară. „Voi cere Primăriei Arad mai multe lămuriri pe tema acestor șantiere. Trebuie să știm clar când se finalizează aceste șantiere și cum va arăta totul la final. Nu cred că cineva își dorește doar betoane, în secolul XXI, când întreagă Europă pune accentul pe mediu și pe suprafața verde care ar trebui să-i revină fiecărui cetățean. E trist dacă noi betonăm în timp ce Europa se străduieşte să devină verde. E şi mai trist dacă noi vom avea gropi după investiţii şi lucrări care se degradează imediat după inaugurare sau chiar înainte”, a punctat Ciupe.

Analiză non-stop

Ionel Ciupe concluzionează cu faptul că „nimeni nu trebuie să permită nimănui lucrări de proastă calitate pe termene nedefinite. Pentru binele arădenilor, fiecare pas trebuie prezentat, fiecare metru pătrat de asfalt, supravegheat, fiecare şansă de spaţiu verde, exploatată. Iar şantierele trebuie să fie prezentate arădenilor cu termen de finalizare. Aceasta este şi problema stadionului UTA, dar asupra acestuia voi reveni în viitorul apropiat”.

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor