Ciupe: „Întâlnire urgentă pentru fluidizarea traficului”

6Comentarii
Ciupe: „Întâlnire urgentă pentru fluidizarea traficului”
Consilierul local este de părere că primul și cel mai important pas este dialogul tuturor factorilor implicați cu cei care au fabrici în zonă pentru a rezolva problema traficului de aici.

Arad. Consilierul local municipal Ionel Ciupe a decis că nu poate trece indiferent pe lângă o problemă arădeană care afectează mii de oameni ce muncesc în Zona Industrială Vest şi zeci de firme care dezvoltă orașul prin activitatea lor de producție. Alesul spune că situația extrem de problematică din Zona Industrială Arad Vest, care durează de prea mulți ani, trebuie rezolvată de urgență iar primul pas care trebuie făcut este dialogul, nicidecum acuzele politice.

„Nu mă pricep la toate dar când o situație problematică e vizibilă şi dureroasă pentru foarte mulți arădeni cred că se impune, în calitate de consilier local, ales al arădenilor, să intervin, în încercarea de a da o mână de ajutor în rezolvarea ei. Iar problemele de trafic din Zona Industrială Vest, care apar în fiecare dimineață și în fiecare după-masă, nu cred că mai pot fi amânate. Mii de oameni au de suferit acolo, din pricina blocajelor în trafic, atât dimineaţa, când merg la muncă, cât şi după-masa, când se întorc acasă sau are loc schimbul II. Primii care trebuie să sară în ajutorul acestora sunt autorităţile. Din informaţiile pe care le deţin, conducerea celor mai mari firme care au fabrici în zonă au încercat să amelioreze din problemele create în traficul de aici prin realizarea unui program gândit la comun de transport al angajaţilor. Fiecare fabrică îşi începe lucrul la altă oră, pentru a încerca să decongestioneze traficul. Ori, soluţia nu este aceasta, ci o intervenţie de urgenţă a celor care pot lua decizii în trafic. Vorbim aici exact de economia Aradului cu care ne mândrim. Firmele acestea aduc zeci de milioane la bugetul local şi oferă locuri de muncă pentru mii de arădeni. Dacă nu suntem în stare să le oferim condiţii decente de transport pe drumurile publice, cum să-i convingem să rămână în Arad şi să nu plece în zone în care facilităţile sunt mai multe iar forţa de muncă mai ieftină?”, a declarat prin intermediul unui comunicat de presă Ionel Ciupe.

Soluţiile, la negociat

Alesul spune că situaţia e gravă dacă au ajuns să se sesizeze şi reprezentanţii ministerului Transporturilor, care vor, prin intermediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, să amenajeze un sens giratoriu provizoriu în zonă și să elimine semafoarele din respectiva intersecție, pentru a fluidiza traficul pe DN 7 la accesul în Zona Industrială Arad Vest. „Numai că autorităţile locale spun că au o altă soluţie pentru zona respectivă şi că încearcă din 2015 să amenajeze o a doua intersecţie în zonă, dar nu a primit nici până azi avizul favorabil al DRDP Timișoara. Ce trebuie făcut? Care este calea normală? Eu cred că cea a dialogului. Iar primul lucru care trebuie făcut este organizarea cât mai rapid cu putinţă a unei întruniri în care să fie invitaţi reprezentanţii firmelor din zonă, adică exact cei care se confruntă cu problema fluidizării traficului în Zona Industrială Arad Vest de ani de zile. Vocea lor trebuie auzită pentru că probabil au cea mai bună soluţie aici. Prezentarea soluţiilor autorităţilor şi a celor de la drumuri, care doresc să facă ceva pentru a fluidiza traficul aici, şi o dezbatere pe acest subiect cu alegerea celei mai bune variante posibile este primul şi cel mai important pas de făcut pentru arădenii care muncesc în cea mai mare zonă industrială a Aradului. Voi milita pentru ca această întrevedere cu toţi factorii implicaţi să aibă loc cât mai curând posibil iar soluţia aleasă să fie aplicată cât mai urgent posibil”, a punctat Ionel Ciupe.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor