Ciupe sugerează altă locaţie pentru „hub”-ul cultural

De Simion Todoca
7Comentarii
Ciupe sugerează altă locaţie pentru „hub”-ul cultural
© Ionel Ciupe
Consilierul Ionel Ciupe consideră că fosta „Indagrara” ar fi o locaţie ideală pentru „hub”-ul cultural, decît Teba

Deşi este angrenat din plin în bătălia pentru Primăria Aradului, consilierul municipal Ionel Ciupe lucrează în continuare la proiecte. În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a anunţat că imediat după sărbători va depune un proiect care prevede cumpărarea de către Primărie a fostei „Indagrara”, pentru ca acolo să fie realizat acel „hub” cultural pentru care se doreşte cumpărarea spaţiului de la fosta fabrică TEBA. Ciupe are şi motivaţii pentru această propunere. „După părerea mea, un asemenea „hub” cultural trebuia să fie într-o clădire monument istoric, o clădire care face parte din istoria Aradului, cum este fosta „Indagrara” şi cum nu este, sub nicio formă spaţiul de la TEBA. Sincer, nu ştiu de ce ar trebui cumpărat acel spaţiu, poate, fiindcă este proprietatea unui italian? Nu vreau să insinuez nimic, dar poate că şi aceasta, ca şi desemnarea unui student italian drept viitor consilier municipal, are legătură cu faptul că în Arad sunt circa 700-800 de italieni cu drept de vot ! Dar, mă rog, nu vreau să insist pe aceste probleme, aşa că voi continua cu avantajele pe care le-am avea dacă am cumpăra „Indagrara”. Pe Regiunea de Vest a României sunt disponibile nu mai puţin de 30 milioane euro pe POR 2014-2020, bani din care Aradul nu a tras şi nici nu pare să vrea să tragă niciun leuţ. Printr-un proiect privind „hub”-ul cultural la „Indagrara” sunt convins că s-ar putea accesa fonduri europene de cel puţin cinci milioane de euro”, spune Ciupe.

Banii sunt urmăriţi

Consilierul local este, însă, destul de sceptic în ceea ce priveşte dorinţa actualei administraţii de a accesa proiecte europene, pentru că „spre deosebire de banul public, care poate fi sifonat de către puterea locală spre buzunarele clientelei de partid, banii europeni sunt urmăriţi pas cu pas, calculându-se la sânge fiecare ban cheltuit. Pe bani europeni nu poţi nici să recepţionezi lucrări de proastă calitate, fără să ai repercusiuni”. Iată de ce, spune Ciupe, este necesară o adevărată revoluţie în administraţia publică, iar pe aceasta nu pot să o facă decât oamenii cu gândire liberală. „ALDE a rămas singurul partid liberal din România, singurul care a fost de la bun început împotriva instalării Guvernului Cioloş. Un Guvern aşa zis tehnocrat, impus României şi sprijinit de către cei care au confiscat Partidul Naţional Liberal. Lipsa totală de performanţă şi profesionalism a miniştrilor lui Cioloş arată că ALDE a avut dreptate să nu voteze acest Guvern, care este ilegitim, nefiind rezultatul unor alegeri. Este ilegitim inclusiv prin faptul că a fost şi este sprijinit de către un partid ai cărui lideri au procentaje de 10-12% în sondajele referitoare la încrederea de care se bucură politicienii din partea cetăţenilor. Sunt convins că poporul s-a deşteptat demult şi nu va mai cădea în capcana falşilor liberali, care nici măcar nu mai fac parte din marea familie liberală europeană, ci au trecut alături de Băsescu, la PPE” conchide Ciupe.

Taguri: , , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor