Civilizație sau măcel?

De Leo Sfara
9Comentarii
Civilizație sau măcel?
Astăzi se anunță o zi de foc la derbyul Vestului, dintre UTA și Poli Timișoara. Galeria oaspeților a anunțat că nu ține cont de regulile impuse de conducerea clubului arădean și vin în număr de 350, deși UTA a anunțat că nu lasă în stadion mai mult de 70 de timișoreni.


Șiria. Se anunță o zi cu de toate, astăzi, la meciul UTA – Poli. Ca de obicei, galeriile au acaparat, deja, atenția oamenilor, meciul propriu-zis trecând pe plan secund. Spiritele s-au inflamat imediat ce timișorenii au anunțat pe rețelele de socializare că au pus mâna pe mai multe bilete decât au primit oficial de la UTA. Pe căi doar de ei știute, fanii lui Poli au vreo 350 de bilete, după cum chiar ei susțin. Imediat, cei de la UTA și-au luat măsuri și au anunțat Jandarmeria Timișoara (condusă de arădeanul Nicolae Slev – n.a.) că nu lasă mai mult de 70 de ultrași, adică numărul corect de bilete care le revin oaspeților. Din acest moment, putem spune că războiul s-a declanșat…
Schimb de trenuri la Arad
Galeria lui Poli a anunțat deja că vine cu trenul la Șiria. Profită și de faptul că există o conjunctură favorabilă. Se pleacă la 13.06, din Gara Timișoara Nord și ajunge la 14.13, în Gara Arad. Aici, se va face un artificiu, care să-i ajute pe timișoreni. Trenul de Brad, un Regiotrans, care va opri la Șiria, are programată plecarea la ora 14.08, dar e limpede de intuit că va pleca mai târziu, cărțile fiind probabil făcute deja. Nu mai spunem că numărul vagoanelor va fi suplimentat serios, deoarece – de obicei – doar două formează trenul Arad – Brad. Se va pleca cu o întârziere de vreo 15 minute, probabil, iar la Șiria se va ajunge în jurul orei 15.05. De la Gară la stadion se va parcurge drumul, probabil, în 25 de minute (vor avea grijă de asta jandarmii ce-i însoțesc), exact când se deschid porțile stadionului “Otto Greffner”.

Ce va urma la stadion?
De aici încep întrebările. Câți timișoreni vor intra în arenă? 70, sau 350? Liderul galeriei lui Poli a anunțat că jandarmii știu că UTA face o ilegalitate, așa că vor intra liniștit pe stadion. Vor toată peluza dinspre intrarea în stadion. Doar că nu jandarmii sunt ultimul cordon, ci stewarzii. Care au misiunea de a nu lăsa mai mult de 70 de timișoreni în stadion. Vor fi baraje îj jurul arenei, ce se va întâmpla, oare? Va fi război total, măcel între fanii lui Poli, stewarzi și apoi Jandarmi? Sau vor intra toți și ciocnirea între suporterii celor două echipe va fi iminentă, având în vedere că este foarte mult câmp de bătălie la stadionul din Șiria? Mai e și a treia variantă, pe care nu prea o ia nimeni în seamă. Să fie civilizație, să intre toți timișorenii și să fie un duel de zile mari atât pe teren cât și în tribune.
Echipa noastră Jurnal arădean/aradon va ajunge în toate locurile fierbinți și vă va transmite tot ce se întâmplă acolo. Vom începe cu Gara CFR Arad, în jurul orei 14, continuăm cu Gara Șiria, după care cu nebunia ce se anunță la stadionul “Otto Greffner”. Vom fi în direct și pe facebook/jurnal arădean, pentru a avea o imagine cât mai clară a evenimentelor, iar pe http://www.aradon.ro vă vom ține la curent în timp real cu tot ce se întâmplă, începând cu ora amintită mai sus.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor