CJA- Prefectură: război în pauză

1Comentariu
CJA- Prefectură: război în pauză
ARAD – Adrian Ţolea a renunţat astăzi la Judecătorie la procesul pe fond pe care îl are cu prefectul Gavril Popescu , pe tema ordinului de suspendare a vicepreşedintelui CJA.

Ţolea a comunicat, însă, presei că aşteaptă o acţiune reparatorie a prefectului. „În 2 decembrie am obţinut în justiţie suspendarea ordinului  şi astfel am revenit în funcţia de vicepreşedinte, pe care o exercit şi în prezent. De asemenea, am intentat acţiune şi pe fond, pentru revocarea acelui ordin.

În acest proces  am avut azi prima înfăţişare, unde am anunţat că renunţ la procesul pe fond”, a declarat vicele. Acesta susţine că e vorba doar de o renunţare temporară la proces, motivată de faptul că a depus procedura prealabilă prea repede, înainte de a expira termenul limită până la care Prefectura poate revoca ordinul (13 noiembrie).

„Am renunţat la proces pentru a-i da prilej domnului prefect să-şi recunoască greşeala, din punct de vedere moral”, a conchis Adrian Ţolea.

E incompatibil

Prefectul Gavril Popescu susţine, însă, că vicepreşedintele suspendat al CJA continuă să-şi exercite atribuţiile, deşi este în incompatibilitate şi că dreptul pe care l-a obţinut în instanţă odată cu suspendarea ordinului prefectului până la judecarea fondului le-a pierdut tocmai ieri, când a renunţat la procesul pe fond. “Este incompatibil, dar îşi exercită atribuţiile. Nu înţeleg de ce nu mai interesează pe nimeni această problemă”, a punctat supărat Popescu.

Juriştii Prefecturii au decis să facă apel la Curtea de Apel Timişoara în privinţa sentinţei de suspendare a ordinului, recurs pe care prefectul susţine că îl va câştiga în condiţiile date (retragerea procesului pe fond de care depidea  sentinţa atacată -n.r.). Gavril Popescu este, însă, chemat acum în judecată, pe aceeaşi temă, de CJA.

A.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor