CJA a ales unanimitatea

2Comentarii
CJA a ales unanimitatea
CJA a ales unanimitatea
ARAD – Toate cele 36 de proiecte au fost votate, în unanimitate de consilierii judeţeni.

Consilierii judeţeni au avut ieri o zi uşoară, deşi au fost chemaţi să voteze 36 de proiecte de hotărâre propuse de executiv. Nici măcar unul dintre proiectele propuse nu a beneficiat de vreun vot împotrivă sau o abţinere, aleşii judeţului fiind de acord, în unanimitate, cu propunerile conducerii CJA. Doar câteva intervenţii ale aleşilor Iosif Duka (cele mai numeroase, desigur), Aniela Fîciu şi Eugen Vancu, i-au scos din amorţeală pe participanţii la şedinţă. Iosif Duka a găsit destule motive de nelinişte, deşi la final şi-a dat votul pentru toate proiectele propuse: de la planuri urbanistice, la organigrame, la modificări de patrimonii sau liste de investiţii.

Consilierul a început seria nemulţumirilor cu modul în care directorul Zonei Libere Curtici Arad înţelege să conducă regia, în condiţiile în care, potrivit alesului, managerul a declarat, la comisii, că „nu vede nici o perspectivă şi nici o soluţie de salvare pentru Zona Liberă”.

Câteva probleme

După ce a contestat vehement capacităţile manageriale ale directorului regiei şi i-a cerut acestuia să încerce, la finele şedinţei, să contureze totuşi câteva soluţii pentru instituţie, Iosif Duka şi-a îndreptat atenţia spre condiţiile deloc europene din imobilul destinat mai multor servicii publice de pe Vicenţiu Babeş. Dacă cele două subiecte abordate de Duka nu i-a scos din amorţeală pe colegi, problema cotizaţiilor pe care CJA le plăteşte anual către Societatea de Utilitate Publică „Agenţia de Dezvoltare a Euroregiunii DKMT” a făcut ca un alt consilier să intervină pe subiect.

Lista neagră

Singurul subiect care a fost de interes pentru mai mulţi consilieri a vizat proiectul privind „participarea CJA la programul de reabilitare şi modernizare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Arad şi acceptarea asocierii consiliilor locale la Asociaţia Alicans”. Proiectul asigură consiliilor care s-au decis să se asocieze consultanţa pentru proiectele de alimentare cu apă şi canalizare pe banii Ministerului Mediului. Este vorba de un proiect pe fonduri structurale, în care procentul de contribuţie al primăriilor e de doar 2%, într-o problemă cu greutate: utilităţile. Numai că, până la termenul limită de înscriere în asociaţie (care expiră astăzi), doar 67 de consilii şi-au dat acordul deşi, potrivit conducerii CJA şi consilierilor, o astfel de ofertă ar fi fost imposibil de refuzat. Consilierii au aflat care este numărul celor 11 primării care nu au vrut sau au uitat să intre în asociaţie, iar aleşii au cerut ca aceştia să-şi motiveze opţiunea, pentru a afla dacă au cu adevărat o scuză sau nu. Aleşii au acceptat şi ca primăriile care iau în aceste zile decizia de a intra în asociaţie să fie primite pe listă.

Scandalul

Totul a mers ca pe roate în şedinţa CJA până la punctul „Diverse”. Scandalul a fost declanşat tot de Iosif Duka care l-a acuzat pe preşedintele CJA că a minţit în problema modului cum ar trebui repartizate fondurile pentru turism şi de către cine. Cum comisia pentru cultură şi nu cea pentru turism a studiat proiectele, scandalul a fost ca şi asigurat. Parte din consilieri au părăsit, însă, sala în toiul acuzelor.

A.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor