CJA își actualizează patrimoniul

De Andreea Pintea
CJA își actualizează patrimoniul
Consiliul Județean Arad a decis să își actualizeze patrimoniul și a inițiat mai multe hotărâri prin care transferă rețelele de apă către administrațiile locale.

Printr-o serie de proiecte de hotărâre, Consiliul Județean dorește să transfere către patru administrații locale mai multe bunuri din patrimoniul propriu, care fac parte din sistemul de alimentare de apă și se află în raza teritorială și în folosința respectivelor administrații: Almaș, Pilu, Târnova și Moneasa. De asemenea, CJA va prelua de la trei comunități locale astfel de bunuri, Nădlac, Pâncota și Ghioroc, pentru a putea continua programul de investiții în acest domeniu. Toate aceste hotărâri au trecut cu unanimitate de voturi în ultima ședință ordină a Consiliului Județean, fiind un pas pe care a decis să îl facă CJA în speranța că va reuși să își actualizeze patrimoniul.

„Sunt bunuri din patrimoniul public al Judeţului Arad aferente sistemului de alimentare cu apă şi canalizare care nu sunt de interes judeţean. Transferăm aceste bunuri către administrațiile locale, pentru că practic aparțin acestor comunități și nu e logic să se regăsească în inventarul Consiliului Județean. Vom prelua, în schimb, alte bunuri, de la alte comunități pentru a putea investi în localitățile respective”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Prin aceste transferuri, administrația județeană continuă proiectul de clarificare a patrimoniului propriu al instituției, astfel încât în acest patrimoniu să se regăsească doar bunuri de interes județean.

Vrea terenul de la Uzina de Apă

Tot în acest context, consilierii județeni au aprobat și solicitarea CJA de a trece suprafața de 7.986 mp pe care se află amplasată Uzina de apă 1 – incinta 2, din patrimoniul public al municipiului în domeniul patrimoniului public al județului.

„În vederea reglementării situației juridice a terenului pe care se află amplasată Uzina de apă nr. 1 – Incinta 2, situată în municipiul Arad, care face parte din patrimoniul public al Județului Arad s-au efectuat măsurători topografice și de cadastru. În urma identificărilor și măsurătorilor efectuate la Uzina de apă 1 Incinta 2, rezultă că suprafața de teren pe care se află amplasată uzina este de 7986 mp. Acest teren de 7986 mp face parte dintr-o parcelă de teren, mai mare, în suprafață totală de 76.238 mp, înscrisă în C.F. nr. 305547 Arad, având ca proprietar tabular al terenului Municipiul Arad. Construcțiile și terenul pe care este amplasată Uzina de apă nr. 1, Incinta 2 sunt de interes județean fiind înscrise în Anexa nr. 1 la H.G. 976/2002 privind atestarea domeniul public al judeţului Arad, precum şi al municipiului Arad, oraşelor şi comunelor din judeţul Arad de la poziția nr. 198 la poziția nr. 205”, este explicația dată în referatul ce a însoțit proiectul de hotărâre.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !