CJA se mută la SRI în toamnă

9Comentarii
CJA se mută la SRI în toamnă
CJA se mută la SRI în toamnă
ARAD – Angajaţii CJA se vor muta în fostul imobil SRI şi într-o nouă clădire învecinată, ce se ridică acum.

Toţi cei peste 100 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Arad se vor muta, în toamnă, desigur dacă totul va merge bine, în noul sediul al instituţiei, din vecinătatea Parcului Pădurice.

Clădirea primită în urmă cu mai bine de doi ani de la SRI, proiectată iniţial pentru Banca Agricolă, e supusă în aceste zile unui amplu proiect de transformare şi adăugire. Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean, Iosif Matula, a vizitat şantierul de la Pădurice şi a indicat principalele coordonate ale acestuia.

Iosif Matula a ţinut să precizeze că investiţia de aici, care presupune nu doar consolidarea, compartimentarea şi modernizarea fostei clădiri a SRI, ci şi ridicarea unei noi clădiri, tot de două etaje în imediata vecinătatea a acesteia (şi legată de aceasta), nu este fabuloasă, aşa cum se credea.

Totul, în condiţiile în care CJA aprobase pentru această lucrare aproape 100 de miliarde de lei vechi (2.853.530 euro), însă valoarea contractată a ajuns la doar 67 de miliarde.

Încă o clădire

Imobilul care se ridică din temelii în aceste luni (are deja structura de rezistenţă şi se lucrează acum la acoperiş) va găzdui sala de şedinţe (pentru care nu era loc în clădirea SRI, din cauza spaţiului imens gol de sub cupolă), birourile preşedintelui şi vicepreşedinţilor şi o parcare la subsol. Vechiul imobil va găzdui birourile angajaţilor şi arhiva.

Probleme au fost, ce-i drept, deja întâmpinate de constructor (firma Tehnodomus), în condiţiile în care la subsolul imobilului SRI fusese tezaurul băncii, iar zidurile şi uşile erau goase de peste jumătate de metru. Înlăturarea acestora a luat mult timp munictorilor, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Arad, care speră totuşi că investiţia va fi gata la termen adică la finele lunii octombrie 2008.

„Lucrările sunt în grafic şi momentan nu avem nici o problemă. Investiţia a început în august 2007 şi trebuie finalizată în 14 luni. Se lucrează pe 3.639 mp”, a susţinut ieri Iosif Matula, care a prezentat şi imagini cu viitorul aspect al întregii zone, cu spaţii verzi, parcări etc.

Cu ochii pe Sindicate

Preşedintele CJA a precizat că zona în care se vor muta angajaţii instituţiei va deveni un al doilea pol de atracţie al oraşului, pentru că autorităţile au de gând să treacă, în viitor, şi la amenajarea Casei Sindicatelor şi legarea acesteia cu clădirile CJA (un proiect care e posibil să fie elaborat de Primăria Arad), la reamenajarea întregului Parc Pădurice, a intersecţiei de la Podgoria şi finalizarea Catedralei Ortodoxe.

A.B.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor