Clanul a cerut în cor achitarea

16Comentarii
Clanul a cerut în cor achitarea
ARAD – Sala 104 s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru zecile de învinuiţi din dosarul ”Împăratul”. Boxa acuzaţilor a fost mărită special pentru clanul ”Rohozneanu”.

La un moment dat a fost vorba de 16 persoane arestate preventiv şi alte câteva zeci cercetate în stare de libertate. Şedinţa de rejudecare a început la ora 13,00 şi s-a sfârşit undeva după ora 17,00.

Ore în care, pe rând, avocaţii inculpaţilor şi-au prezentat, din nou, concluziile iar inculpaţii au avut nesperatul prilej de a-şi susţine nevinovăţia în faţa judecătorului, cerând în cor achitarea. Apărătorii inculpaţilor au susţinut, în pledoariile lor de final, că cei pe care îi reprezintă nu fac parte din niciun grup organizat (pentru că el nu ar exista) şi au acuzat lipsa probelor de la dosar.

”Pledoariile” clanului

Rând pe rând, cei 14 inculpaţi şi-au spus din nou ”ofurile” sperând şi cerând achitarea sau măcar o pedeapsă mai blândă în timp ce-şi susţineau nevinovăţia.

Fizidean Ioan Vivi a declarat că ar dori schimbarea încadrării juridice şi că nu a participat la nicio tâlhărie, aşa cum se susţine în dosar.

Pe de altă parte Edy Misăraş zis ”Edy Naposim” a spus judecătorului că: ”am sperat să se facă dreptate când am auzit că a fost trimis dosarul la rejudecare. Nu am făcut tâlhărie sau şantaje. Am fost în spital cu fractură de menisc, nu aveam cum să tâlhăresc. Aşa zisa tâlhărie de la barul ”Godfather” a fost înregistrată video. Unde se vede că i-am rupt lanţul? Eu aveam lanţ de 600 de grame la gâţ, nu aveam nevoie de bani. În seara aia am spart 700 de euro la lăutari”.

”Dacă sună naşu’, mergem la bătaie”

De departe, declaraţiile lui Marius Datcu zis ”Belmondo” au stârnit râsetele celor prezenţi în sală.

”Dacă ne-a sunat naşu’ şi ne-a chemat la bătaie, ne-am dus sau nu ne-am dus. La Oradea, la Timişoara, unde ne-a chemat. Dacă refuzam, ce puteam să-i facă? Să-mi taie din salariu? Sunt acuzat că am cerut 45.000 de euro de la italianul acela. Nu i-am cerut atât, i-am cerut 135.000 de euro. A spus că nu-mi dă. I-am zis că bine. Ceau, ceau şi am plecat ”, a spus ”Belmondo”. Când judecătorul i-a atras atenţia că nu e nevoie să declare din nou totul, ”Belmondo” a replicat: ”Eu nu mă grăbesc nicăieri. Îmi place aici”, declaraţie ce a strârnit râsetele celor din sală.

Moisă Mihai Darius a cerut judecătorului să-i facă dreptate. ”Să ne faceţi dreptate, în special mie. Am fost la Oradea cu altă treabă, cu Ghiţă Beleiu, nu la bătaie. Nu am făcut nimic. Am depus plângere la poliţie că mi-a fost incendiată maşina şi tot eu fac puşcărie”.

”Sunteţi mai agresiv, dar văd că sunteţi corect”

Moisă Constantin şi-a susţinut nevinovăţia declarând că: ”Nu am nicio convorbire telefonică cu nimeni din boxa acuzaţilor. Vreau să fiu achitat şi să nu mai stau pe faptele lu’ nimeni la puşcărie. Fapta cu Corbei a fost doar o ceartă, o neînţelegere. Ce şantaj? Am adus la dosar o hârtie semnată de 128 de vecini, cunoştinţe că nu sunt pericol public. Martorul Marinică are trei declaraţii în trei feluri. Pentru asta am luat patru ani? A spus că nici nu mă cunoaşte. Un martor a fost prins de către domnul judecător cu foaia şi i-a luat-o. A spus că i-a dat-o domnul procuror. După ce i-a luat judecătorul foaia nu a mai ştiut ce să declare. Domnule judecător, sunteţi mai agresiv, dar văd că sunteţi corect”.

”Fizidean îi sifon”

Declaraţia lui Daniel Dragoman a fost cel puţin surprinzătoare, spunând despre ”tovarăşul” Fizidean că ”îi sifon”. ”Fizidean îi sifon. A fost ani de zile cu alba-neagra cu Moldovan. Fizidean se laudă că şeful Poliţiei din Timişoara a fost la el acasă de revelion. Domnule judecător, nu fac parte din niciun grup organizat. Eu îl cunoştean de două luni pe Uţu când ne-au arestat.  Nu am chemat pe nimeni să-l omoare pe Moldovan. Eu am încercat să-l previn pe Moldovan. L-a jignit pe Uţu şi prieteneşte am vorbit cu Moldovan. Nu am plănuit nicio tentativă de omor. Eu doar l-am rugat pe Uţu să-mi trimită câţiva băieţi să mă sprijine dacă sare Moldovan la bătaie. Vă rog să mă achitaţi”.

La tăiatul porcului

Fostul jandarm Viorel Suciu a declarat că a fost chemat de Fizidean la tăiatul porcului şi că nu are nicio implicare în nicio faptă de care este acuzat. ”Din boxă nu am avut nicio legătură cu nimeni în afară de Fizidean El m-a chemat la tăiatul porcului la tatăl lui şi pe drum ne-am întâlnit cu un bărbat cu care Fizi a discutat despre nişte bani. Nu am antecendente şi nu am comis nicio faptă”.

Varianta cu tăiatul porcului a susţinut-o şi Covaci Ioan Moisă zis ”Bilu”. ”Fizi a spus despre băiatul ăla că e verişorul lui şi a plecat cu el. Ce a făcut cu el nu mai ştiu, e treba lui. Pe mine m-a chemat la tăiat de porc. Domnule judecător, nu vă lăsaţi influenţat de procuror. Nu am comis nicio faptă”.

”Horvath a scos cuţitul la Moldovan”

Orădeanul Kopar Ioan a recunoscut că a venit la Arad pentru Moldovan. ”A zis că facem interval cu Moldovan. Horvath a scos cuţitul din maşină. Sub scaun mai erau şi două pistoale şi două bâte. Eu m-am apărat, domnule judecător. Şi am apărat şi viaţa celorlalţi. Dacă sunt vinovat de asta atunci condamnaţi-mă”.

Pe de altă parte Lakatos Laszlo a declarat că nu a venit la comanda nimănui şi a cerut achitarea. Bundea Alexandru a spus judecătorului că: ”îmi pare rău pentru tot. Altceva nu am ce să spun”.

Drăgulescu, Vaştag Marius, Cadar Marinel, Sabău Tiberiu, Măeruţiu Ovidiu, Oană Claudiu, Roman Lazăr, Covaci Nicolae Herţa, Arba Adrian zis ”Topa” au cerut achitarea.

Tribunalul Arad a rămas în pronunţare, hotărând sentinţa pentru 16 decembrie

I.C.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor