Claudiu Dărăbuț condamnat, din nou, alături de un polițist

De Ioana Costas
10Comentarii
Claudiu Dărăbuț condamnat, din nou, alături de un polițist
Fostul polițist Claudiu Dărăbuț a fost condamnat pentru purtare abuzivă alături de polițistul Claudiu Maleș.

Judecătoria Arad a fost instanța care a pronunțat hotărârea de condamnare în ceea ce-i privește pe cei doi: 20.000 de lei amendă penală fiecare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita profesia de poliţist, pe o durată de 5 ani. În cazul sustragerii cu rea-credinţă de la plata amenzii, instanţa va putea înlocui această pedeapsă cu pedeapsa închisorii în limitele prevăzute pentru infracţiunea săvârşită.

Hotărârea judecătorilor a venit în 21 septembrie și poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara. Claudiu Dărăbuț a mai fost condamnat definitiv, în urmă cu cu an, la trei ani de închisoare cu suspendare în urma scandalului dintre el și poloistul Alex Băltean. Acesta a ajuns la spital în urma loviturilor aplicate de Dărăbuț. În acest dosar, Dărăbuț și Maleș au fost trimiși în judecată în 10 februarie 2017 de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad „pentru săvârşirea a trei infracţiuni de purtare abuzivă”.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpaţii, în data de 21 iunie 2010, fiind planificaţi să efectueze serviciul de patrulare şi să asigure siguranţa publică în zona OMV Grădişte din municipiul Arad, în calitate de agenţi de poliţie din cadrul IPJ Arad, au adresat injurii și au exercitat mai multe acte de violență asupra părților civile T. V. V. și P. I. V., fiecare dintre aceștia necesitând mai multe zile de îngrijirii medicale pentru vindecare. Totodată, s-a mai stabilit că ulterior, în data de 8 august 2010, aceiași inculpați au adresat injurii și au agresat-o pe partea civilă M.A., care a suferit leziuni vindecabile în mai multe zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Judecătoria Arad”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad la acea dată.

Condamnarea

Acum, cei doi au fost condamnați pentru fiecare din cele trei infracțiuni de purtare abuzivă. Mai exact, cei doi au primit de trei ori câte 12.000 de lei amendă penală (200 zile x 60 de lei/zi). În 21 septembrie, Judecătoria Arad a hotărât contopirea pedepselor aplicate fiecăruia din cei doi inculpaţi în pedeapsa de 12.000 de lei amendă penală, la care a fost adăugată o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv 8.000 de lei, urmând ca inculpaţii să execute fiecare o pedeapsă de câte 20.000 lei amendă penală. De asemenea, instanța le-a aplicat celor doi inculpați și pedeapsa complementară „a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit.a, b, g Cod penal, respectiv dreptul a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita profesia de poliţist, pe o durată de 5 ani”.

Daune morale

Judecătoria Arad a admis în parte acţiunile civile exercitate de părţile civile, şi în consecinţă „obligă inculpaţii în solidar la plata sumei de 3.000 de euro sau contravaloarea în lei la data plăţii despăgubiri civile, reprezentând daune morale, către partea civilă P.I.V., precum şi la plata sumei de 2.000 de euro sau contravaloarea în lei la data plăţii despăgubiri civile, reprezentând daune morale, către partea civilă T.V.V., şi respinge în rest pretenţiile formulate de părţile civile. Constată că persoana vătămată M.A. nu s-a constituit parte civilă în cauză”.
Polițistul Claudiu Maleș este pus la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Arad.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor