Claudius Mladin, repus pe funcție de Curtea de Apel Timișoara

De Ioana Costas
11Comentarii
Claudius Mladin, repus pe funcție de Curtea de Apel Timișoara
© FOTO: Aradon.ro
Claudiu Mladin, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, demis printr-un ordin al ministrului Educației, trimis prin fax, a obținut suspendarea actului și a fost repus pe funcție după ce a atacat ordinul de ministru la Curtea de Apel Timișoara.

Marți, 17 octombrie, Curtea de Apel Timișoara a hotărât: „Admite cererea formulată de reclamantul Mladin Claudius-Lucian împotriva pârâtului Ministerul Educației Naționale, pentru suspendare executare ordin şi repunere în funcţie. Suspendă executarea Ordinului nr. 4694/18.08.2017 emis de către pârât până la pronunţarea instanţei de fond asupra legalităţii acestui ordin. Obligă pârâtul să-l repună în funcţie pe reclamant. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată către reclamant, în sumă de 3.570 lei. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.10.2017”.

Hotărârea Curții de Apel Timișoara nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

În luna august a acestui an, Claudius Mladin, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, a fost demis de către ministrul Liviu Pop, printr-un ordin trimis prin fax. Întrebat la acea dată despre decizia Ministrului Educației, Claudius Mladin a declarat pentru Jurnal Arădean/ aradon.ro că își rezervă „dreptul de a acționa în instanță Ordinul de Ministru și notificarea ce a venit în cursul serii de vineri (18 august 2017 – n.red.), la ora 22:22. În cursul zilei de astăzi (luni, 21 august 2017 – n.red.) am primit și pe adresa oficială a Inspectoratului Ordinul de Ministru și notificarea cu număr de înregistrare la Inspectoratul Școlar. Asta înseamnă că am fost informat și notificat oficial, eu fiind în concediu. Voi depune o contestație în cursul acestei săptămâni și voi continua demersurile pentru a contesta Ordinul de Ministru. Mai multe nu comentez, ci, repet, îmi rezerv dreptul de a contesta în instanță decizia”.

Șefii Inspectoratelor Școlare din 13 județe a fost demiși în luna august printr-un ordin al ministrului Educației, Liviu Pop. Județele vizate au fost: Caraș-Severin, Ialomița, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinți și Călărași.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor