Club pentru pensionari, la fiecare 25 de apartamente?

De Valentin Goran
12Comentarii
Club pentru pensionari, la fiecare 25 de apartamente?
O inițiativă parlamentară care prevede modificarea și completarea Legii 144/1996 spune că la fiecare 25 de apartamente trebuie să existe un Club al pensionarilor.

Arad. Încă o bătaie de joc la adresa asociațiilor de proprietari, spune Dorina Lupșe președintele ULAL Arad, după faimoasa lege 196/2018. Este vorba de o inițiativă parlamentara năstrușnică cu privire la modificarea și completarea Legii locuinței nr. 114/1996, care sună cam așa: „Organizarea unui Spațiu pentru Clubul pensionarilor în imobilele cu mai mult de 25 de apartamente”. „Spații pentru aceste cluburi vor fi oferite, fără costuri suplimentare, la parterul blocurilor cu un număr de peste 25 de apartamente, folosind în comun cu Asociațiile de Proprietari spațiile comune”, au hotărât inițiatorii proiectului legislativ.

Prevăzute distinct în Lege

Inițiatorii proiectului susțin că este necesar ca spațiile comune cu această destinație să fie prevăzute distinct în lege, astfel încât proiectele pentru noile construcții de locuințe cu un număr de peste 25 de apartamente să cuprindă aceste spații. Una din soluții pentru combaterea singurătății, experimentată cu succes în state ale Uniunii Europene, o reprezintă Cluburile pensionarilor, mai susțin aceștia. Ca urmare, parlamentarii au înaintat o propunere legislativă prin care să impună, printre exigențele minimale pentru locuințe stabilite prin lege, obligativitatea asigurării unui spațiu pentru Clubul pensionarilor.

„Dacă parlamentarii, guvernanții o fac pentru a proteja pensionari ar trebui în primul rând să îi respecte, să le mărească pensiile să poată să își plătească încălzirea la bloc, un lux pentru mulți dintr ei”, declară Dorina Lupșe.

Cum va afecta inițiativa… prețurile

„Aceasta inițiativă poate fi viabilă la viitoarele proiecte de locuințe, dar cum va afecta această inițiativă prețul locuințelor? Cine va suporta costurile cu avizele pentru funcționarea acestor Cluburi: PSI, protecție sanitară, cheltuielile lunare etc.? Una peste alta, din nou a apărut o lege imposibil de pus în practică. Vrem să ajutăm dar de fapt creăm dispute sterile fără finalitate practică între locatarii imobilelor”, ne explică Lupșe. La fel de bine, completează președintele ULAL Arad, putem să propunem organizarea unei capele unde să se desfășoare serviciu religios pentru locatari.

Taguri: , , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor