Cluster-ul Medical la UVVG

De Vasile Filip
Cluster-ul Medical la UVVG
Reprezentanții Cluster-ului Medical Sănătate România au vizitat Secția de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Clinicii Laparoscopice a UVVG.

ARAD. Secția de Chirurgie cardio-vasculară din cadrul Clinicii de Chirurgie Laparoscopică „Sf. Gheorghe” a Universității de Vest „Vasile Goldiș” și SC Terapeutica SA, a primit, în data de 23 octombrie, vizita reprezentanților Cluster-ului Medical Sănătate România, care reunește unități sanitare de top, furnizori de servicii medicale, organizații profesionale, unități de învățământ superior, facilitatori de turism medical.
Clusterul Medical România lucrează cu furnizorii de servicii medicale, autorități publice centrale și locale, companii de asigurări, angajatori și alți cumpărători de asistență medicală – din țară și străintătate, cu accent pe furnizarea de asistență medicală de calitate, într-un mod transparent. Demersurile inițiate de Clusterul Medical Sănătate România vizează consolidarea încrederii în calitatea serviciilor medicale, realizate de către membrii săi, pentru pacienții din România și din străinătate.
Prof. univ. dr. Galajda Zoltan, directorul Secției de Chirurgie cardio-vasculară din cadrul Clinicii de Chirurgie Laparoscopică „Sf. Gheorghe”, cadru didactic al Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, Director cercetare dezvoltare din cadrul Institutului de Științe ale Vieții al UVVG, vicepreședinte al Cluster-ului Medical Sănătate România, ne-a declarat: „Am intrat printre primii în alcătuirea Cluster-ului Medical Sănătate România, care este un for național cu viziune internațională și care reprezintă activitățile private din România din profilul medical și în terapiile de vârf. Este o mare onoare pentru noi că, prin Clinica noastră, care este calibrată pe un singur bolnav de la internare și până la externare – o cooperare între echipe multidisciplinare, am intrat în viziunea turismului medical național cu interes pentru turismul medical internațional. Peste câteva zile va avea loc, la Bușteni, o întâlnire a Cluster-ului Medical Sănătate România, unde suntem membri fondatori, pentru a dezbate posibilitățile turistice medicale ale României”.
„Avem în vedere și accesarea de fonduri europene, pentru a ne dezvolta infrastructura, împreună cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, care participă cu partea de cercetare și SC Terapeutica SA, care este partea clinică, dar și împreună cu echipele de medici specialiști din România și străinătate. Clinica de Chirurgie Laparoscopică „Sf. Gheorghe” este specializată pe proceduri endoscopice, deci bolnavii care vin aici sunt operați, prin aborduri minim invazive și, bineînțeles, activitatea de chirurgie cardiacă se desfășoară aici. Am rezolvat cazuri din diferite specialități, în special cazuri operate, prin tehnici endoscopice din domeniul chirurgiei cardiace, chirurgiei laparoscopice, chirurgiei toracice, chirurgiei estetice și oftalmologiei. Este o clinică multidisciplinară, dar esența este că, se internează un singur bolnav, cu o singură echipă, care în funcție de necesitate, conține profesioniștii din toată lumea, plus aparatura necesară. Aceasta este politica actuală a Clinicii noastre pe care o dorim să o păstrăm și pe viitor cu rezultate foarte bune. Așa cum am amintit celor care ne-au vizitat, reprezentați ai societăților de asigurări private, birouri de turism medical, Universităţi și alte clinici private din România, eficienţa acestui tip de terapie constă în siguranța bolnavului și confortul maxim al acestuia”, a subliniat prof. univ. dr. Galajda Zoltan, directorul Secției de Chirurgie cardio-vasculară din cadrul Clinicii de Chirurgie Laparoscopică „Sf. Gheorghe” a Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !