CMCA așteaptă proiecte

De Eugen Rogojan
CMCA așteaptă proiecte
A fost lansat concursul pentru finanțările nerambursabile oferite de către Primăria Municipiului Arad prin intermediul Centrului Municipal de Cultură.

La fel ca în ultimii ani, principalele direcții de finanțare sunt Tineret, Cultură, Sportul pentru toți și Promovarea sportului de performanță.

Sportul pentru toți

La fel ca în ultimii ani, Centrul Municipal de Cultură Arad oferă finanțări nerambursabile proiectelor ce se încadrează într-una din cele patru categorii – Sportul pentru toți, Promovarea sportului de performanță, Cultură și Tineret. În prima categorie, Sportul pentru toți, se încadrează proiectele ce vizează încurajarea participării fizice și sportive a cât mai multor cetățeni, cele ce atrag și stimulează toate categoriile de cetățeni în participarea fizică și sportivă continuă, dar și cele ce susțin procesul de redresare a jocurilor sportive, în funcție de valoarea, tradiția și gradul de dezvoltare a fiecăruia la nivel național și internațional. Eligibile sunt structurile sportive fără scop patrimonial, asociațiile și cluburile sportive, unitățile cu program sau profil sportiv sau cluburile sportive aflate în subordinea instituțiilor de învățământ superior de stat, toate acestea trebuind să aibă sediul în municipiul Arad. Data limită pentru depunerea de proiecte este de 10 aprilie 2017, ora 17:00.

Sportul de performanță

Programul sportiv de utilitate publică „Promovarea sportului de performanță” are ca scop susținerea sportului de performanță în municipiul Arad, prin valorificarea aptitudinilor într-un sistem organizat de selecție, pregătire și competiție, urmărindu-se în același timp îmbunătățirea continuă a rezultatelor sportive, dar și realizarea de recorduri și obținerea de victorii. Eligibile sunt aceleași structuri ca și în cazul proiectului de finanțare „Sportul pentru toți”, data limită pentru depunerea de proiecte fiind tot cea de 10 aprilie 2017, ora 17.

Cultura

În cadrul celei de-a treia categorii, „Cultură”, sunt acceptate proiecte ce vizează artele vizuale, dansul, muzica, teatrul, patrimoniul cultural național și educația culturală, precum concursuri cu tematică culturală, tabere de creație, expoziții, simpozioane, conferințe, dezbateri, evenimente, întâlniri și ateliere de lucru, schimburi culturale, dar și activități muzeale, literare și ce vizează diversitatea culturală. Pot aplica în această categorie toate organizațiile neguvernamentale ce activează preponderent în sectorul cultural, dar și persoanele juridice de drept public, finanțate integral sau parțial din bugetul autorităților administrației publice centrale sau din bugetul local, excepție făcând cele aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Arad. În cazul proiectelor culturale, data limită pentru depunerea propunerilor la sediul CMC este 14 aprilie 2017, ora 14.

Tineretul și recreerea

Ultima categorie, cea destinată proiectelor de tineret, învățământ și recreere, urmărește finanțarea unor proiecte precum concursurile, taberele, festivalurile, caravanele, manifestațiile sportive și turistice, seminariile, dezbaterile, cetrele de resurse, băncile de date, bibliotecile electronice, paginile WEB, schimburile internaționale de tineret ș.a. Eligibile sunt organizațiile neguvernamentale ce activează în special în domeniul activităților de tineret. Data limită pentru depunerea de proiecte este tot 14 aprilie, ora 14, ca și în cazul categoriei Cultură.

Proiectele se pot depune la sediul Centrului Municipal de Cultură Arad, de pe Bulevardul Revoluției, nr.97, ap.4, până la data limită specifică fiecărei linii de finanțare, în plic sigilat cu ștampila solicitantului. Anunțurile de participare și documentația necesară acestei sesiuni de finanţare, prima din 2017 a instituţiei de cultură din municipiu, pot fi vizualizate şi descărcate de pe www.cmcarad.ro.

Paradox

Cel mai probabil s-a dorit ca prin anuțarea concursului de proiecte să se ofere timp de pregătire a aplicațiilor pentru organizațiile interesate, însă având în vedere că bugetul nu este încă aprobat, nimeni nu știe nici măcar aproximativ despre ce sume de bani se vorbește. În acest fel, organizațiile interesate nu pot ști la ce sumă să se raporteze în momentul în care cer finanțările nerambursabile de la CMC, putând doar să se orienteze după bugetele din anii precedenți.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !