Şcoală cu adevărat europeană

Şcoală cu adevărat europeană
ARAD – „Creativitate, exigenţă, performanţă” – înseamnă cheia succesului la Şcoala Generală nr. 5 din Arad.

În Şcoala Generală nr. 5 a vorbi despe calitate a devenit în ultimii ani un lucru firesc, deoarece aceasta este confirmată pe zi ce trece de rezultate vizibile pentru oricine caută un învăţământ de calitate.

 „Există deja o tradiţie ca, în fiecare an, elevii şcolii noastre să reprezinte Aradul în diverse concursuri şi olimpiade la nivel  naţional – ne mărturiseşte prof. Maria Paşcalău, directorul instituţiei. Dacă recunoaşterea ne este oferită de performanţele obţinute la nivel naţional, partea nevăzută a lucrurilor constă în concentrarea eforturilor pentru ca elevii să dobândească o pregătire generală bună, cunoştinţe aprofundate în domeniile legate de carieră, competenţe necesare inserţiei sociale, dar şi deprinderi de muncă intelectuală pentru a învăţa pe tot parcursul vieţii. Şcoala noastră are uşile deschise pentru toţi cei care au nevoie de educaţie şi instruire, asigurându-se o pregătire temeinică într-un climat plăcut, formând buni cetăţeni, dornici să-ţi construiască viitorul prin dezvoltarea calităţilor personale. Activitatea în şcoală este organizată în aşa măsură încât s-a creat un mediu formativ la standarde educaţionale înalte şi fiecare dascăl se întrece pe sine împărtăşind din experienţa lui, particularizând în funcţie de nevoile de învăţare ale fiecărui copil.

 În calitate de director mi-am propus consecvenţă în atingerea obiectivelor manageriale, prin consiliere, înţelegere şi colaborare cu toţi colegii, fapt pentru care mulţumesc colectivului didactic şi celorlalţi parteneri în educaţie.

Şcoala Generală nr. 5 este o şcoală unde modernul s-a aşternut încet, dar sigur, peste vechiul de altădată, unde tradiţia se îmbină armonios cu noul. Atuurile şcolii de astăzi sunt: management eficient, standarde educative ridicate, competenţa personalului didactic, pregătirea performativă a elevilor, climatul instituţional adecvat, spiritul de echipă şi ambientul plăcut.

Schimbările majore s-au produs şi  la nivelul dotărilor şi al resurselor materiale. Şcoala renovată, mare şi primitoare, construită pe două nivele şi parter dispune astăzi  de 26 săli de clasă cu mobilier modular, laboratoare de chimie, fizică, biologie, laborator de informatică dotat prin programul SEI cu calculatoare conectate la internet şi suplimentat prin eforturi proprii, bibliotecă ce cuprinde peste 16.000 de volume, cabinet psihologic şi de logopedie, cabinet medical şi stomatologic, o sală festivă multifuncţională, sală de sport recent amenajată, două terenuri de sport.

Suntem conştienţi că viitorul va aparţine celor care îndrăznesc şi se informează într-o Europă fără bariere, o Europă a unităţii în diversitate şi a atracţiilor contrariilor. De aceea, Şcoala Generală nr. 5 din Arad nu ezită să-şi asume misiunea de a contribui la înzestrarea şi formarea elevilor cu abilităţi de BUN CETĂŢEAN, responsabil, capabil să se integreze în societate şi să contribuie la dezvoltarea acesteia.

Şcoala noastră reprezintă o citadelă clădită din sufletele elevilor şi ale cadrelor didactice ce i-au păşit zi de zi pragul. Aici scopul educaţiei este pregătirea unor oameni care să acţioneze şi să gândească independent şi care, în acelaşi timp, să vadă în slujirea comunităţii realizarea vieţii lor”.

Două titluri de onoare

Şcoala Generală 5 s-a îmbogăţit recent cu două titulaturi care confirmă calitatea şi volumul muncii depuse de echipa instituţiei. Luna mai a anului 2009 a adus bucuria obţinerii statutului de Şcoală Europeană ca urmare a evaluării unei activităţi complexe din ultimii trei ani, ocupând un onorabil loc 5 din 129 de şcoli din întreaga ţară înscrise în competiţie. În octombrie 2009 a câştigat statutul de Şcoală ECO, datorită activităţilor specifice educaţiei pentru mediu din ultimii doi ani.

„Obiectivul fundamental al şcolii este unul singur: calitatea actului educaţional”  (Maria Paşcalău)

JA – V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !