Cobai pentru 350 de euro

7Comentarii
Cobai pentru 350 de euro
ARAD – Arădenii pot participa la un studiu medical care evaluează efectele unui medicament.

Arad – O firmă privată din Timişoara, care activează în sectorul sanitar, a deschis la Arad un centru medical ultramodern. Într-o primă fază, aici urmează să se efectueze un studiu pentru evaluarea efectului farmacocinetic al unui medicament laxativ, la pacienţii care suferă de constipaţie cronică.

Aşadar, arădenii care doresc să devină subiecţi ai experimentului medical, sunt invitaţi să „intre” în studiu. Există un argument financiar important care i-ar putea determina să devină cobai: firma oferă 350 de euro fiecărui pacient care acceptă să participe la cercetări şi respectă metodologia de lucru.

O sumă deloc de neglijat. 350 de euro înseamnă aproximativ 1.280 de lei, adică de două ori şi jumătate salariul minim brut pe economie. Iar banii pot fi obţinuţi în doar 11 zile!

Condiţii

Nu orice om este acceptat, însă, pentru acest studiu. Prima condiţie este ca pacienţii – bărbaţi sau femei – să aibă constipaţie cronică (maximum trei scaune pe săptămână).

De asemenea, trebuie să nu fi suferit operaţii majore în ultimele 12 luni sau să nu fi fost depistaţi cu tumori maligne în ultimii cinci ani. Sunt excluşi diabeticii, alcoolicii sau persoanele care se droghează, dar şi bolnavii cu probleme ale tractului gastrointestinal şi tractului urinar sau cei diagnosticaţi cu hipotiroidism.

Nu pot deveni subiecţi ai cercetării nici cei care au hipertensiune arterială necontrolată sau suferă de boli neurologice ori boli terminale cardiace, hepatice şi renale.

În ceea ce priveşte vârsta, nu există restricţii majore: sunt acceptaţi toţi cei care au între 18 şi 70 de ani. Evident, dacă îndeplinesc condiţiile de mai sus…

Ce se întâmplă?

Reprezentanţii firmei care efectuează cercetarea ne asigură că studiul va fi efectuat cu seriozitate şi în condiţii de maximă siguranţă pentru pacienţi, îndeplinind toate condiţiile ştiinţifice şi legale în vigoare în România şi statele UE.

Ce se va întâmpla, efectiv, cu pacienţii care acceptă să testeze tratamentul propus? Ei vor fi internaţi în clinică timp de 11 zile (10 nopţi), perioadă în care vor urma tratamentul cu medicamentul ale cărui efecte se testează. De asemenea, li se va face o evaluare completă a tranzitului intestinal, precum şi un consult de specialitate gastro-eneterologic şi cardiologic. La începutul şi la sfârşitul tratamentului, pacienţii vor beneficia de o baterie de analize de sânge şi urină, inclusiv determinări ale virusurilor hepatitei B şi C.

Toate aceste servicii sunt gratuite, costurile fiind suportate de clinică. În plus, la externare, fiecare participant la studiu va primi în mână o sumă fixă de 350 de euro.

Bani (şi) pentru doctori

Arădenii care doresc să „intre” în experiment trebuie să ia legătura cu medicii lor de familie. Aceştia au sarcina de a recruta cobai, făcând de fapt o preselecţie a cazurilor, în funcţie de condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pacienţii. Efortul doctorilor urmează a fi retribuit cu câte 20 de euro pentru fiecare pacient îndrumat spre clinică!

Experimentul se va întinde, ca durată, până în vara acestui an. Pacienţii recrutaţi va trebui să îşi dea în scris consimţământul pentru participarea la studiu şi pentru urmarea tratamentului, aceasta neimplicând alte obligaţii şi riscuri pentru ei.

D.D.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor