Coca-Cola de pe Meţianu, înapoi la viaţă

De Adriana Barbu
18Comentarii
Coca-Cola de pe Meţianu, înapoi la viaţă
© FOTO: JA.
După doi ani de lupte grele, Titi Cladovan a reuşit imposibilul: să obţină autorizaţiile şi banii necesari pentru refacerea celebrei picturi de pe peretele imobilului de pe strada Meţianu.

„După «lupte seculare» de negocieri, tratative și obținut de avize (circa 2 ani de zile), au demarat astăzi lucrările de restaurare a unuia din pereții imobilului din strada Mețianu nr.3, pe care a fost realizată în anul 1995 (…), o lucrare în culoare acrilică, reprezentând-o pe Miss Marion Davies. Mulțumim Coca-Cola pentru ajutorul financiar acordat și așteptăm finalul lucrării”, este postarea pe care a făcut-o, joi, Titi Cladovan pe facebook.

Un subiect de interes preluat imediat de toţi, pentru că mai toţi au visat la un moment dat ca Marion Davies şi al său zâmbet să revină pe pereţii clădirii de pe strada Meţianu.

Cine reface celebra lucrare Coca-Cola din Arad? Titi Cladovan este cel care a pus suflet în acest demers. Este şi proprietar al unei părţi din clădire, aşa că avea o justificare în plus să înceapă lupta. A dus-o mai de unul singur, cu bariere la tot pasul. A fost greu, încă din start, de convins firma Coca-Cola să susţină financiar refacerea lucrării-reclamă la produsul lor. Primul răspuns primit a fost un refuz, dar Titi Cladovan nu s-a dat bătut. A insistat până a primit răspunsul pe care l-a dorit: susţinerea financiară a firmei Coca-Cola pentru refacerea lucrării. A urmat apoi un alt război, cel cu autorităţile locale, pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare restaurării celebrei reclame. După luni şi luni în care s-au cerut acte peste acte şi în care birocraţia şi-a spus cuvântul, săptămâna trecută Titi Cladovan a obţinut avizul. Are la dispoziţie 24 de luni pentru a închide şantierul dar, cum s-a dat deja startul la lucrare, arădeanul inimos susţine că finalul va fi undeva în 2–3 luni.

Şi pictorul

Muncitorii au început să monteze schelele lângă clădirea cu nr. 3 de pe Meţianu iar materialele necesare (de această dată, unele de calitate, nu aşa cum s-a întâmplat în primul caz, când alegerea acestora a lăsat de dorit şi a făcut ca pictura să se degradeze iar peretele să se deterioreze şi să facă cunoştinţă cu igrasia). Ba, mai mult, a fost deja ales şi pictorul care va restaura pictura murală care imită faimoasa reclamă Coca-Cola cu actrița Marion Davies – Sabin Chintoan. În cel mai scurt timp, Marion Davies ne va zâmbi la intrarea de pe strada Meţianu.3 metianu18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor